TikTok'ta Nasıl Viral Olunur: En İyi 11 İpucu

TikTok'ta Nasıl Viral Olunur: En İyi 11 İpucu

Tiktok’ ta ki takipçi sayısından bağımsız bir şekilde herkes viral olabilir. Size anlatacağımız bu ipuçlarını deneyip içeriğinizi nasıl ön plana çıkaracağınızı öğrenebilirsiniz.

TikTok'ta viral olmak zorlu ama ödüllendirici bir deneyimdir. Aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcı ve günlük olarak yüklenen milyonlarca video ile TikTok platformunda öne çıkmak için çok fazla çaba sarfetmeniz gerekebilir. Ancak harcadığınız çabaya değecektir, ki Tiktok’ ta küçük hesapların bile mega-viral hale geldiği bilinmektedir.

İşte TikTok’ta viral olma şansınızı artırmanıza yardımcı olacak 11 ipucu.


TikTok'ta Nasıl Viral Olunur

1. Trend Videolar’ı Takip Edin

2. Hashtag'leri Akıllıca Kullanın

3. İlgi Çekici ve Paylaşmaya Değer İçerikler Oluşturun

4. Videolarınızın Giriş Kısmını Merak Uyandırıcı Şekilde Yapın

5. Hedef Kitlenizle Etkileşim Kurun

6. Videolarınızı Kaliteli Hale Getirin

7. Diğer İçerik Üreticileri veya Markalarla İş Birliği Yapın

8. Sürekli Olarak Canlı Yayın Yapın

9. TikTok İçeriğinizi Diğer Sosyal Medya Platformlarında Tanıtın

10. Keşfet’e Düşmek İçin Videolarınızı Yoruma Açık Şekilde Yayınlayın

11. Videolarınızda Özgün Olun


Bir İçerik TikTok'ta Nasıl Viral Hale Gelir?

Çoğu sosyal medya algoritması gibi, TikTok kullanıcılarına daha önce etkileşimde bulundukları yayınlara dayanarak içerik sunar. Bu, hem "Takip" feed'inizde hem de "Sizin İçin" sayfanızda (FYP) gördüğünüz videolar için geçerlidir.

Asıl soru şu ki, TikTok hangi videoların FYP'mize gireceğine nasıl karar veriyor?

TikTok'a göre, algoritma etkileşimde bulunduğunuz videolara (izlediğiniz, beğendiğiniz, paylaştığınız, yorum yaptığınız), kimi takip ettiğiniz, hangi içeriği oluşturduğunuz ve hesap demografinizin yanı sıra videonun kendisinde ne olduğu (altyazılar, sesler, hashtag'ler’e) dayalı içerik önerir. TikTok daha sonra takip ettiğiniz ve takip etmediğiniz her iki hesaptan da benzer içeriğin bir karışımını size sunar.

Viral hale gelmek için, videonuzun çok önemli bir gayri resmi "test" ten geçmesi gerekir. TikTok videonuzu içeriğine göre (başlık, hashtag'ler, altyazılar, ses) temsili bir örnek olduğuna inandığı küçük bir kullanıcı grubuna sunar. Videonuz görüntüleme ve katılımdaki bu kullanıcı örneğiyle iyi performans gösterirse, TikTok bunu daha geniş bir kitleye gösterebilir.

Bu testin ne kadar sürdüğünü bilmiyoruz yayınlama düğmesine ilk bastığınızdan saatler, günler veya haftalar sonra gerçekleşebilir.


Takipçi Sayınız veya Geçmiş Etkileşim Sayılarınız Önemli Midir?

TikTok algoritması bir TikTok kullanıcının takipçi sayısını veya önceki etkileşim sayılarını hesaba katmaz. Birkaç milyon takipçisi olan birinin gönderilerini yepyeni bir kullanıcıdan görme olasılığınız yüksektir.


TikTok'ta Nasıl Viral Olunur: 11 ipucu

TikTok'ta viral olma şansınızı arttırmanıza yardımcı olacak bir ipucu listesi hazırladık. Yazımızı okumaya devam edin.


1. Trend Videolar’ı Takip Edin

TikTok müzik ve sesleri kullanımıyla bilinir ve popüler sesleri içeriğinize dahil etmek, viral olma şansınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Trend olan sesi videolarınızda kullanmak etkili olabilir çünkü bu videonuzun insanların akıllarında kalmasına yardımcı olur (ve görüntüleme süresini uzatır), izleyici videonuzda ne bekleyeceğini bilir ve kullanıcılar videonuzu sesin arama sayfasından da keşfedebilir. Bir video için kendi sesinizi kaydetmiş olsanız bile, viral olma şansınızı optimize etmek için arka plan parçası olarak trend olan bir şarkı eklemenizi öneririz. Parçanın ses seviyesini konuşma sesinizden çok daha düşük olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Marka hesaplarının, içerik üreticilerden ve normal kullanıcılardan daha sınırlı bir Ticari Müzik Kitaplığı'na erişebileceğini unutmayın. Bu nedenle, bir ses trendine katılmadan önce, hesabınızın bunu kullanıp kullanamayacağını kontrol edin.


2. Hashtag'leri Akıllıca Kullanın

Hashtag'ler TikTok deneyiminin büyük bir parçasıdır ve bunları kullanmak içeriğinizin görünürlüğünü artırmaya yardımcı olabilir. İlgili hashtag'leri kullanmak, daha geniş bir kitlenin içeriğinizi keşfetme şansını artırabilir.

Bazı hashtag ipuçları:

  • Bu hastaglerin sadece birini veya ikisini değil, hepsinin bir karışımını kullanın
  • #FYP, #foryou veya diğer genel hashtag'leri kullanmayın çünkü bunlar bir işe yaramazlar!
  • Maksimum 3-5 hashtag kullanın.

3. İlgi Çekici ve Paylaşmaya Değer İçerikler Oluşturun

Paylaşmaya değer içerik oluşturmak, TikTok'ta viral hale gelmenin en kritik faktörlerinden biridir. İnsanlar arkadaşlarıyla ve takipçileriyle ne tür içerikleri paylaşmayı severler? İşte denenmiş ve test edilmiş video temaları:

Komik/Eğlenceli Videolar: Hepimiz arkadaşlarımızı komik videolara etiketlemeyi ve grup sohbetlerimize komik videolar göndermeyi seviyoruz, değil mi? Komik videolar viral olmanıza yardımcı olabilir.

Eğitim İçerikli Videolar: #LearnOnTikTok birçok farklı nedenden dolayı popüler bir hashtag'dir, bu yüzden insanlara bir şeyler öğretmek viral olma şansınızı arttıracaktır! Eğer videonuz şaşırtıcı veya benzersizse, size çok fazla takipçi ve beğeni kazandırabilir.

İlham Verici Videolar: İnsanlara birçok yönden ilham verebilirsiniz onlara bir sorunu nasıl çözeceklerini, görünüşlerini / sağlıklarını / yaşamlarını nasıl geliştireceklerini veya istek listelerine ekleyecekleri bazı eşyaları göstererek, onlara davranışlarını veya hayatlarını bir şekilde değiştirmek isteyecek kadar ilham verebilirseniz, takipçilerinizin bunu başkalarıyla paylaşmaları da muhtemeldir.


4. Videolarınızın Giriş Kısmını Merak Uyandırıcı Şekilde Yapın

Yukarıda açıklandığı gibi, TikTok algoritmasının bir parçası da videolarınızın ortalama izlenme süresiini analiz eder. Bu nedenle, ilk birkaç saniye içinde bir izleyicinin dikkatini çekmeniz ve o kişinin videonuzun mümkün olduğunca çoğunu izlemesi için onlara bir neden vermeniz gerekir. Bu yüzden merak uyandırıcı bir şekilde videonuza giriş yapmanız oldukça önemlidir. Her ne kadar TikTok videoların uzunluğunu kademeli olarak artırmış olsa da genellikle kısa ve öz videolar daha iyidir. Ancak, daha uzun biçimli bir video kaydetmek istiyorsanız, ilgi çekici bir hikâye anlatıp insanların merakını uyandırabilirsiniz.


5. Hedef Kitlenizle Etkileşim Kurun

Hedef kitlenizle etkileşimde bulunmak, videonuzun viral olması için hayati bir önem taşır. Videolarınızla ilgili yorumlara ve mesajlara yanıt verin ve ürettiğiniz içerikle benzer olan videoların sahipleriyle etkileşime geçin. Bunu yapmak, içeriğinizin etrafında bir topluluk oluşturmanıza yardımcı olabilir ve insanları videolarınızı takipçileriyle paylaşmaya teşvik edebilir.


6. Videolarınızı Kaliteli Hale Getirin

TikTok görsel bir platformdur ve video düzenlemede bilgi sahibi olmak, içeriğinizi daha dikkat çekici hale getirmeye yardımcı olabilir. Düzenleme, altyazı ve çıkartma eklemekten video geçişleri ve özel efektlerdeki becerilerinizi geliştirmeye kadar her şeyi içerebilir.

TikTok videolarınızı düzenlemek için TikTok'un uygulama içi düzenleme araçlarını veya üçüncü taraf uygulamalarını kullanmanızı öneririz. Takip ettiğiniz popüler içerik oluşturucularının kullandığı geçişleri ve kullandığı sesleri inceleyin.


7. Diğer İçerik Üreticileri veya Markalarla İş Birliği Yapın

Diğer hesaplarla iş birliği yapmak, TikTok'taki erişiminizi artırmanın harika bir yolu olabilir. Diğer kullanıcılarla bir ekip oluşturarak, hepiniz birbirinizin reklamını yaparsınız ve bu şekilde yeni takipçiler kazanabilirsiniz.

Bir kişiye ortaklık önermeden önce, o kişinin videolarını, hedef kitlesini, ondan ne öğrenebileceğinizi, size nasıl bir fayda sağlayabileceğini detaylı olarak inceleyin.

Kendinizle benzer takipçi sayısına sahip içerik üreticilerine ulaşmanız en mantıklı seçim olacaktır.


8. Sürekli Canlı Yayın yapın

Viral olmak aslına baktığınızda ne kadar çok izlendiğinizde alakalıdır. Ne kadar çok canlı yayın yaparsanız, takipçi kazanma olasılığınız o kadar artar ve viral bir hit alma şansınız da dolayısıyla o kadar artar.


9. TikTok İçeriğinizi Diğer Sosyal Medya Platformlarında Tanıtın

TikTok viral olmak için mükemmel bir platform olsa da içeriğinizi paylaşmak için başka sosyal medya platformları da var. TikTok videolarınızı diğer sosyal medya platformlarında tanıtmak, erişiminizi artırabilir ve size yeni takipçiler kazandırabilir. Twitter ekran görüntülerini paylaşmanın Instagram ve LinkedIn'de ne kadar popüler hale geldiğini unutmayın.


10. Keşfet’e Düşmek İçin Videolarınızı Yoruma Açık Şekilde Yayınlayın

Yüksek bir yorum sayısına sahip olmanın TikTok'un videonuzu FYP'de paylaşması için nasıl pozitif etki verdiğini anlatmıştık. Videonuz boyunca stratejik olarak yorum yemi (insanların videonuza yorum yapmasını sağlayacak ilginç içerikler) bırakarak bu etkileşim oranını artırmaya yardımcı olabilirsiniz.

İşte size bazı fikirler:

Videonuzun Sonuna Hüçlü ve Harekete Geçirici Bir Mesaj Bırakın: ‘’Bunun gibi daha fazla içerik için artı düğmesine basmayı unutmayın’’ tarzı sonlarla videonuzu bitirmek videonuzun etkileşimini arttırabilir.

Bazı Soruları Cevapsız Bırakın: Aşırı kafa karıştırıcı veya belirsiz olmayın, ancak videonuzdaki tüm soruları yanıtlamak yerine, yorumlarda sorulacak ve cevaplanacak bazı sorular bırakın.

Rastgele Detayları veya Hatalarınızı Düzeltmeyin: Videonuzda olan tuhaflıkları veya hataları düzenlemeyin! İnsanlar rastgele şeyler hakkında yorum yapmayı severler ve bu da videonuzu daha gerçekçi hissettirir.


11. Videolarınızda Özgün Olun

İnsanların gerçek veya özgün olarak görünen içerikleri paylaşma olasılığı daha yüksektir. Kişiliğinizi göstermekten ve videolarınızda kendiniz olmaktan çekinmeyin. Bunun içeriğinize de rehberlik etmesine izin verin. İnsanlar, içeriklerinde tutkusunu gösteren içerik üreticilerinin ve markaların videolarını paylaşmaya daha elverişlidir.

Viral olmak için son ipucumuz TikTok’ ta eğlenmek ve bu sürecin tadını çıkarmaktır. TikTok yaratıcılığın ve kendini ifade etmenin öne çıktığı bir platformdur ve içerik oluştururken ne kadar eğlenceli olursanız, kitlenizle etkileşime girme ve dolayısıyla videonuzun da viral olma olasılığı da bir o kadar artar.

Unutmayın, videonuzun viral olması asla kesin değildir, ancak doğru strateji ve biraz da şansla TikTok’taki videonuz viral olabilir. Bu ipuçlarını takip etmek, paylaşmaya değer içerik oluşturma ve TikTok'ta viral olma şansınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.


TikTok'ta Viral Olmak Hakkında Sık Sorulan Sorular


TikTok'ta Viral Olmak İçin Kaç Beğeni veya İzlenme Gerekir?

Bir videonun viral olmasına neden olacak beğeni veya izlenme sayısı bilinmemektedir. Bununla birlikte, %4'lük sağlıklı bir etkileşim oranını hedefleyin (her 1000 görüntüleme için 4 beğeni). Bu oran içeriğinizin ilgi çekici olduğunu ve viral olma şansını artıracağını gösterir.


TikTok'ta Kaç İzlenme O Videonun Viral Olduğunu Gösterir?

Genel olarak, bir video 250.000 ila 1 milyon görüntüleme arasında görüntülenirse, viral olarak kabul edilebilir.


Takipçiniz Olmadan da Viral Olabilir Misiniz?

Evet. TikTok algoritması, videolarınızı yayınlarken bir hesabın kaç takipçisi olduğunu dikkate almaz, bu nedenle hiç takipçisi olmayan veya az sayıda takipçisi olan bir kişi bile potansiyel olarak viral olabilir.


TikTok’ta Viral Olmak İçin Ne Sıklıkla Video Yayınlamalısınız?

Viral olmanıza yardımcı olacak belirli bir video yayınlama aralığı yoktur. Ancak videolarınızı daha sık yayınlamak, TikTok videonuzun viral olmasına yardımcı olmak için tüm doğru faktörlerin bir araya gelme şansını artıracaktır.


TikTok'ta Viral Olmak Ne Kadar Zaman Alır?

Bazı videolar yayınlandıktan kısa bir süre sonra viral hale gelebilir, ancak birçoğu günler veya haftalar sonrasına kadar viral hale gelmez. Büyük hesaplar, takipçilerinden etkileşim almaya daha yatkın olduğu için bu hesapların videolarının daha hızlı viral haline geldiği görebilir. Tüm ipuçlarımızı inceleyip uyguladıysanız ancak videonuz hala yeterli sayıda görüntülenme ve beğeni almıyorsa lütfen sabırlı olun çünkü algoritmanın işini yapması için biraz zamana ihtiyacı var.