2022 İçin Başarılı Bir TikTok Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur ?

2022 İçin Başarılı Bir TikTok Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur ?

TikTok'un gücü hafife alınamaz. Birçok genç için tercih edilen erteleme aracı olmasının yanı sıra, uygulama modern dünyadaki ses ve kültür üzerinde derin etkiye sahip oldu ve her yerdeki anlayışlı işletmeler TikTok pazarlaması yoluyla harekete (ve tabii ki paraya) katılmak istiyor.

Video uygulaması, özellikle hedef kitleniz ve TikTok kullanıcı demografiniz örtüşmüyorsa her marka için uygun olmayabilir . Dan - Ama birçok işletme TikTok başarı pazarlama bulduk Chipotle için Crocs için NFL .


TikTok'taki en büyük marka anlarının çoğu tesadüfi. 2020 Sonbaharında, Ocean Spray satışları ve Fleetwood Mac yayınları, Nathan Apodaca'nın #DreamsChallenge'ı işe uzun bir tahta yolculuğunda başlatmasından sonra fırladı.

Ama endişelenme. Yanlışlıkla TikTok şöhretine tökezleyen şanslı markalardan biri olmasanız bile, platformda başarılı bir varlık oluşturabilirsiniz. TikTok'u iş için nasıl kuracağınızı, TikTok etkileyici pazarlama ile nasıl başa çıkacağınızı ve daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.


TikTok pazarlaması nedir?


TikTok pazarlaması, bir markayı, ürünü veya hizmeti tanıtmak için TikTok'u kullanma uygulamasıdır. Etkileyici pazarlama, TikTok reklamcılığı ve organik viral içerik oluşturma gibi farklı taktikleri içerebilir.

TikTok pazarlaması işletmelere şu konularda yardımcı olabilir:


  • Marka bilinirliğini artırın
  • İlgili topluluklar oluşturun
  • Ürün ve hizmet satmak
  • Müşterilerden ve izleyicilerden geri bildirim alın
  • Müşteri hizmeti sağlayın
  • Hedef kitlelere ürün ve hizmetlerin reklamını yapın

İşte TikTok'ta kullanılan üç ana pazarlama markası türü.


TikTok Etkileyici Pazarlama

TikTok etkileyici pazarlama, uygulamanın ekosisteminin büyük bir parçasıdır. Charli D'Amelio , Addison Rae ve Zach King gibi mega yıldızlar bir işletmenin başarısı üzerinde büyük bir etki yaratabilir (her gün on milyonlarca kullanıcı içeriklerini izliyor).

Ancak başarılı pazarlama için yüksek profilli bir etkileyiciye ihtiyacınız yok - yükselen yıldızları veya nişinizdeki etkileyicileri keşfetmeye çalışın. Örneğin, Vancouver merkezli küçük bir kozmetik markası #vancouver Makeup hashtag'ini arayabilir ve Sarah McNabb gibi etkileyici kişiler bulabilir.


Kendi TikTok'unuzu Yaratmak

Bu seçenek size en fazla özgürlüğü verir. Markanız için bir Business TikTok hesabı oluşturun (adım adım ayrıntılı talimatlar için kaydırmaya devam edin) ve kendi organik içeriğinizi oluşturmaya başlayın.

Burada gerçekten sınır gökyüzü; ürünlerinizi sergilemekten günlük videolara ve dans yarışmalarına kadar her şeyi yayınlayabilirsiniz. İlham almak için Sizin İçin sayfanızda gezinmeye biraz zaman ayırın.


TikTok Reklamı

Başlamak için bir yer arıyorsanız ve yatırım yapmak için biraz paranız varsa, işte bu - TikTok'un sitesi, Aerie , Little Caesars ve Maybelline dahil olmak üzere TikTok'ta reklam vermeye başlayan markaların başarı öyküleriyle dolu . Facebook ve Instagram'a benzer şekilde, TikTok reklamlarının maliyeti bir teklif modeline dayanmaktadır.


TikTok For Business Nasıl Kurulur

TikTok , 2020 yazında TikTok for Business merkezini açtı ve birkaç ay sonra TikTok Pro'yu kullanıma sundu.

Başlangıçta ikisi arasında bir ayrım vardı - biri işletmeler içindi, diğeri büyüme konusunda bilgili yaratıcılar içindi - ancak her iki merkez de neredeyse aynı türde içgörüler sağladığından, TikTok sonunda bunları birleştirdi.

Şimdi, TikTok for Business, gitmenin tek yolu. Bir işletme hesabıyla profilinize daha fazla bilgi ekleyebilir ve gerçek zamanlı ölçümlere ve hedef kitle içgörülerine erişebilirsiniz.


TikTok işletme hesabı nasıl oluşturulur:

  1. Profil sayfanıza gidin.
  2. Sağ üst köşedeki Ayarlar ve Gizlilik sekmesini açın .
  3. Hesabı yönet'e dokunun .
  4. Hesap denetimi altında , İşletme Hesabına Geç'i seçin .
  5. En iyiden hesap-TikTok teklifler kategoriler açıklanan kategoriyi seçin ve El Sanatları Sanat için Kişisel Blog için Fitness için Makine ve Ekipman.
  6. Buradan profilinize bir işletme web sitesi ve e-posta ekleyebilir ve çalışmaya hazırsınız.


TikTok'ta Nasıl Reklam Verilir

TikTok'ta resmi bir reklam yapmak (diğer bir deyişle, doğrudan pazarlama için TikTok'a ödeme yapmak), içeriğinize daha fazla göz atmanın kesin bir yoludur. Etkileyici bir ortaklığın başarısız olma şansını almıyorsunuz.


TikTok'ta Bulunan Reklam Türleri

Feed içi reklamlar , kendi oluşturduğunuz reklamlardır. Feed içi reklam türleri arasında resim reklamlar (bir reklam panosu gibi), video reklamlar (bir TV reklamı gibi) ve kıvılcım reklamları (zaten sahip olduğunuz içeriği artırarak daha fazla kişinin yayınlarında görünmesini sağlayan) bulunur. Ayrıca , sırasıyla yalnızca TikTok'un Audience Network ve News Feed uygulamaları aracılığıyla kullanılabilen karışık reklamlar ve atlıkarınca reklamları da vardır .

Yönetilen markaların reklamları özet akışı reklamları gibi görünebilir, ancak bir TikTok satış temsilcisiyle çalışan kişiler için ek biçimlendirme mevcuttur ( uygun olup olmadığınızı öğrenmek için onlarla iletişime geçebilirsiniz. Ekstra reklam biçimleri arasında Üst Görünüm reklamları (bir Youtube reklamı gibi uygulamayı ilk açtığınızda oynatılır ve atlanamazlar), markalı hashtag yarışmaları (markanıza bağlı eyleme geçirilebilir bir hashtag) ve markalı efektler (çıkartmalar ve filtreler gibi) bulunur)

Bu, Microsoft tarafından desteklenen bir markalı hashtag yarışmasının bir örneğidir. #StartUpShowUp hashtag'i altındaki videolardan bazıları marka tarafından ödenirken, diğer kullanıcılar (yukarıdaki gibi) kısa sürede trende atladı ve Microsoft'un ücretsiz reklamını yaptı.


TikTok Reklam Hesabı Nasıl Yapılır

TikTok'ta reklam yayınlamayı planlıyorsanız, TikTok Reklam Yöneticisi için bir reklam hesabı oluşturmanız gerekir.

Bunu yapmak için ads.tiktok.com adresini ziyaret edin, Şimdi Oluştur'a tıklayın ve bilgilerinizi tamamlayın. (Sadece temel bilgiler: ülke, sektör, işletme adı ve iletişim bilgileri.)


TikTok Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur ?

TikTok trendleri rastgele görünebilir - 2021 yazında TikTok'u ele geçiren Yetişkin Yüzme trendini hatırlıyor musunuz? Ve kesin bir pazarlama stratejisi diye bir şey yoktur. Yine de, işletmenizin uygulamada onu öldürmesine yardımcı olmak için atabileceğiniz meşru adımlar var.

TikTok yolculuğunuza uyum sağlamak için yapılmış bir TikTok pazarlama stratejisini nasıl geliştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.


TikTok'u Tanıyın

TikTok pazarlamasına Instagram veya Facebook pazarlamasına yaklaştığınız gibi yaklaşmak yanlış olur . TikTok, benzersiz trendleri, özellikleri ve kullanıcı davranışlarıyla tamamen farklı bir sosyal ağdır.

TikTok pazarlamasına Instagram veya Facebook pazarlamasına yaklaştığınız gibi yaklaşmak yanlış olur . TikTok, benzersiz trendleri, özellikleri ve kullanıcı davranışlarıyla tamamen farklı bir sosyal ağdır.

TikTok videoları tarafından emilmek için biraz zaman ayırın. TikTok uygulamasında bulunan farklı özellikleri keşfedin ve hangi filtrelerin, efektlerin ve şarkıların trend olduğunu not edin. Temelde bir şarkı, dans hareketleri veya üyelerin yeniden yaratmaya zorlandıkları bir görevi (temelde TikTok'un kullanıcı tarafından oluşturulan içerik üzerindeki dönüşü) içeren Markalı Hashtag Mücadelelerine dikkat edin . TikTok'un Duets özelliğini de gözden kaçırmayın.

TikTok algoritmasını da okuyun. TikTok'un Sizin İçin sekmesinde videoları nasıl sıraladığını ve görüntülediğini anlamak, içeriğinizi, hashtag'inizi ve etkileşim stratejinizi bilgilendirebilir.

Algoritmanın nasıl çalıştığına dair tam bilgiyi alın. Ayrıca TikTok Business Learning Center'da kurslar alarak TikTok ile ilgili her şeyi tazeleyebilirsiniz.


Hedef Kitlenizi Tanımlayın

TikTok'ta kime ulaşmayı umuyorsunuz? İçerik oluşturmaya başlamadan önce TikTok demografisi hakkında bilgi edinin ve markanızla ilgilenebilecek kişileri belirleyin.

TikTok, gençler arasında en popüler olanıdır, ancak TikTok'u bir genç uygulaması olarak yazmak bir hata olur. 20-29 yaşındaki grup, ABD'deki gençlerin çok gerisinde kalıyor Çin'de, “ glam-mas ” modanın ancak yaşla birlikte daha iyi hale geldiğini gösteriyor. Hindistan'daki erişiminizi genişletmek mi istiyorsunuz? Yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Video paylaşım uygulaması, Haziran 2020'den beri orada yasaklandı.



Diğer sosyal medya platformlarında hedef kitlenizi araştırmak için biraz zaman ayırın ve TikTok'ta örtüşme olup olmadığına bakın. Ancak yeni veya beklenmedik kitleleri dışlamayın. Mevcut kitleniz TikTok'ta olmayabilir, ancak platformda ilgili veya biraz farklı ilgi alanlarına sahip alt gruplar olabilir. Örneğin, bir çocuk kitapları yayıncısının hedef kitlesi LinkedIn'deki yazarlardan, Instagram'daki okuyuculardan ve TikTok'taki çizerlerden oluşabilir.

Potansiyel bir kitleye odaklandıktan sonra, ne tür içerikten hoşlandıklarını ve etkileşim kurduklarını araştırın. Ardından markanız için içerik fikirleri üzerinde beyin fırtınası yapmaya başlayın.


Rekabetçi Bir Denetim Gerçekleştirin

Rakipleriniz TikTok'ta mı? Eğer öyleyse, eylemi kaçırıyor olabilirsiniz. Değillerse, TikTok rekabet avantajı elde etmenin bir yolu olabilir.

Rakipleriniz platformda olsun ya da olmasın, en az üç ila beş benzer marka veya kuruluş bulun ve uygulamada neler yaptıklarını görün. Onlar için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını öğrenmeye çalışın. Yararlıysa , her bir rakibin güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatlarını ve tehditlerini belirlemek için SWOT çerçevesini kullanın.

TikTok, yaratıcıların önderlik ettiği bir platform olduğundan, bu alıştırmada TikTok yıldızlarını ve etkileyicilerini dahil etmeyi göz ardı etmeyin. Kozmetikten tıbba veya eğitim ve edebiyata kadar uzmanlık alanınızda uzmanlaşmış kişilikleri bulun.


İş Hedeflerinizle Uyumlu Hedefler Belirleyin

TikTok'ları yalnızca eğlence için oluşturabilirsiniz, ancak genel işletme hedeflerinizle ilişkilendirilebilecek hedeflere sahip olmak daha iyidir.

İster yeni bir hedef kitleye ulaşmayı, ister marka imajını iyileştirmeyi, ister bir ürün için farkındalığı artırmayı, isterse katılım yoluyla daha güçlü müşteri ilişkileri geliştirmeyi planlıyor olun, çabalarınızı bir gerekçeyle desteklemek önemlidir. Spesifik, Ölçülebilir, Ulaşılabilir, İlgili ve Zamanında olan hedefler belirlemek için SMART hedef çerçevesini veya başka bir şablonu kullanmayı düşünün.


Çoğu sosyal platform gibi, TikTok da İşletme hesapları için analitik sağlar. TikTok analizlerinize erişmek için:

  1. Profil sayfanıza gidin ve sağ üstteki üç yatay çizgiye dokunun.
  2. İçerik Oluşturucu Araçları'na ve ardından Analiz'e dokunun .
  3. Gösterge tablosunu keşfedin ve hedeflerinizi ölçmek için kullanabileceğiniz metrikleri bulun.

Düzenli Olarak Yayınlayın

Bir içerik takvimi oluşturmak ve buna bağlı kalmak, başarılı bir sosyal medya stratejisinin anahtarıdır. TikTok içerik takviminiz gerçek hayattaki bir takvime benzer görünecek, ancak “Babamla Akşam Yemeği” ve “Köpeğin Yarı Doğum Günü” yerine “Canlı Yayın” veya “Yeni Video” gibi şeyler planlayacaksınız. Başlamanıza yardımcı olacak pek çok araç var.


İlerlemeni Takip Et

Analytics, yalnızca TikTok'ta pazarlama yapmak için mükemmel bir başlangıç noktası değildir: aynı zamanda stratejilerinizin işe yarayıp yaramadığını ölçmenin kolay bir yoludur. Ayda en az bir kez check-in yapın ve hedeflerinize ulaşıp ulaşmadığınızı görün.

Değilseniz, farklı türde gönderileri test etmeyi düşünün - belki de Arkells için bariz bir reklam, orkestranın bir üyesine davul çubuğuyla vuran bir müzisyenin videosu kadar çekici değildir (bu TikTok'larda 600'den az ve sırasıyla 1,4 milyondan fazla görüntüleme)


Denemek İçin Alan Yaratın

TikTok'ta viral olmanın formülü diye bir şey yoktur.

Yaratıcı olmak, eğlenmek ve akışa devam etmek için TikTok pazarlama stratejinizde boşluk bırakın.

Bu videoda, Wendy's (oldukça kısa ömürlü, ancak sürerken sıcak) 2021'deki karmaşık kiler organizasyonu rutinlerini sergileme eğilimine atladı:

Bir şey başarısız olursa, ondan bir şeyler öğrenin ve bir sonraki deneye geçin. Markanız yanlışlıkla Ocean Spray veya Wendy's gibi trendlere girerse, bundan en iyi şekilde yararlanın. Şakanın içinde ol. TikTok'ta fazla ciddiye alınmayı planlamayın.