Mutlaka Bilmeniz Gereken Instagram Reels Tüyoları

Mutlaka Bilmeniz Gereken Instagram Reels Tüyoları

Markanız veya işletmeniz için Instagram reelleri üretmek hem daha fazla takipçi kazanmak hem de Instagram’daki etkileşiminizi arttırmak için en iyi yöntemlerden birisi. Aslında aynı zamanda hesabınızı geliştirmek için günümüzde kullanabileceğiniz en başarılı özelliklerden de birisi. Sizlerle paylaştığımız bu Instagram Reels tüyoları içerisinde faydalı tüyolardan video düzenlemeye kadar birçok öneri bulacaksınız. Bu önerilerden faydalanarak videolarınızın kolayca ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.


Mutlaka Bilmeniz Gereken 12 Instagram Reels Tüyosu

İşte, ilgi çekici ve tıklanmaya değer videolar üretmek için size önerebileceğimiz 12 Instagram Reels tüyosu:

  1. Yaratıcı ve Orijinal İçerikler Üretin
  2. Videolarınıza Açıklama Ekleyin
  3. TikTok Logosunu Kaldırın
  4. Açıklamalarınızı Kısa ve Sevimli Tutun
  5. Trendleri Yakından Takip Edin
  6. Reels Videolarınızı Haber Kaynağınızda Paylaşın
  7. Metinlerinizi Farklı Ekran Boyutlarına Göre Optimize Edin
  8. Kendi Kategorinizi Bulun ve Düzenli Paylaşım Yapın
  9. Değer Katan ve Eğitici İçerikler Paylaşın
  10. Hashtaglerden Faydalanın
  11. Instagram Kütüphanesindeki Müzikleri Kullanın veya Kendi Müziğinizi Yaratın
  12. Instagram Hikayenizde Paylaşın

Instagram Reels Tüyosu 1 – Yaratıcı ve Orijinal İçerikler Üretin

Eğer videolarınızın Instagram Reels bölümünde gösterilmesini istiyorsanız, orijinal içerik üretmeniz gerekiyor. Binlerce ve hatta belki milyonlarca içerik üreticisi farklı fikirler bularak düzenli olarak her gün paylaşım yapıyor. Neyse ki konu Instagram Reels planlaması olduğunda tekeri yeniden keşfetmeye gerek yok. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus eğitici veya eğlendirici içerikler üretmek ve bunu kendi tarzınızda yapmak.


Instagram Post

Kendinizden bir şeyler katarak mevcut bir fikri alıp, tamamen yeni ve ilgi çekici bir içeriğe dönüştürebilirsiniz.

Örneğin, eğer fotoğrafçılıktan anlıyorsanız, fotoğraf makinesinin nasıl ayarlanması gerektiği hakkında bir mini seri oluşturabilir, fotoğraf çekmeye değer mekanlardan bahsedebilir veya @myparisportraits gibi en sevdiğiniz portre çekimlerinizi paylaşabilirsiniz. Instagram, diğer uygulamalardan alınan veya daha önce oralarda paylaşılan videoları öne çıkarmayı tercih etmiyor. Bu yüzden Reels düzenleyicisinde kendi orijinal içeriklerinizi yaratmak da videolarınızın görünürlüğünü arttırmaya yardımcı olacaktır. Orijinal içerikler üretmek hem zaman hem de emek gerektiriyor ama kendi kategorinizde öne çıkmak ve algoritmaları alt etmek açısından en başarılı yöntemlerden de birisidir.


Instagram Reels Tüyosu 2 – Videolarınıza Açıklama Ekleyin

İster Instagram hikayeleri olsun ister Instagram Reels, video içeriği üretmek içeriğinizi daha erişebilir kılmanın en başarılı yollarından birisi.

Facebook’taki videoların %85’inin sessiz olarak izlendiklerini biliyoruz. Bu yüzden daha fazla kullanıcıya erişmek için videolarınıza altyazı eklemek oldukça etkili bir yöntem. Ayrıca altyazılar sadece videoları sessiz olarak izleyen kitle için harika bir seçenek değildir, aynı zamanda duyma zorlukları yaşayan insanlar için de büyük bir kolaylık sağlarsınız.

YouTube’daki gibi otomatik üretilen altyazılar henüz Instagram’da yok ancak bu özellik gelene kadar Reels videolarınızı daha erişebilir kılmanın birçok yolu var.

Videolarınıza altyazı eklemek için videonuzun üzerindeki metin özelliğine tıklayıp, altyazınızı kendiniz oluşturabilirsiniz.



Aynı zamanda dilerseniz Subtitles – Video Captions Mix, Clipomatic ve MixCaptions gibi uygulamaları da kullanarak, altyazılarınızın otomatik oluşturulmasını sağlayabilirsiniz ancak ne yazık ki bu uygulamalar henüz Türkçeyi desteklemiyor.

Ekleyeceğiniz metinleri, Instagram uygulamasında her yerde kolayca görülebilmesi için ekranınızın ortasına yerleştirmeyi unutmayın.


Instagram Reels Tüyosu 3 – TikTok Logosunu Kaldırın

Instagram yakın zamanda Reels kısmında başka uygulamalarda yayınlanan veya buralardan alınan videoları ön sıralarda göstermeyeceğini açıkladı. Bu da bu gibi videoların Keşfet sayfasında veya Reels bölümünde daha az görünecekleri anlamına geliyor.

Eğer TikTok videolarınızı Instagram Reels kısmında değerlendirmeyi düşünüyorsanız, üzerlerindeki TikTok logolarını kaldırmanızda fayda var.


TikTok Logosu Nasıl Kaldırılır?
  1. Videonuzu TikTok’a yüklemeden önce akıllı cihazınıza kaydedin. Ardından fotoğraf albümünüzdeki videoyu oynatıp, ekranı kırparak TikTok logosundan kurtulabilirsiniz.
  2. Snaptik App, MusicallyDown veya Apowersoft’s Online Watermark Removal gibi uygulamalardan faydalanarak logoyu kaldırabilirsiniz.

Instagram Reels Tüyosu 4 – Açıklamalarınızı Kısa ve Sevimli Tutun

Uzun ve eğitici açıklamalar için Instagram’da ayrı bir alan zaten mevcut (Instagram haber kaynağı gönderileri). Reels’in doğası gereği buradaki açıklamalarınız kısa ve sevimli görünmelidir. Bir Instagram Reel paylaştığınızda ilk satır sadece 55 karakterlik bir metin içermelidir. Bu miktarı aştığınızda, açıklamanızın sonunda “… devamı” şeklinde bir buton çıkar ve kullanıcılar devamını okumak için buraya tıklamalıdır.

Kullanıcılar bu butona tıkladığında ise Reel arka planda oynatılmaya devam eder. Kullanıcıların okuması için metninizin tamamı bir üst sayfada açılır ve arka plandaki videonuz karartılır. Bu da kullanıcının hem metninizi okumasını hem de videonuzda olup biteni anlamasını zorlaştırır.



Bu yüzden hem ilgi çekici hem de olumlu duygular canlandıran bir ilk satır yazmaya çalışın. Hatta eğer mümkünse diğer satırda sadece ilgili etiketler ve hashtagler paylaşın. Örneğin, @shinewithnatasha açıklamasının ilk satırında paylaştığı ilgi çekici bir metinle takipçilerinin dikkatini kolayca çekmeyi başarıyor. Kullanıcılardan birisi devamını okumak için tıkladığında hem video hakkında ek bilgiye ulaşıyor hem de harekete geçirici bir eylemle karşılaşıyorlar.



Harekete geçirici eylemleri Instagram Reel açıklamalarınızda mutlaka kullanın. Etkileşiminizi arttırmak için kullanıcılardan yorum yapmalarını veya videonuzla etkileşime girmelerini talep edebilirsiniz.


Instagram Reels Tüyosu 5 – Trendleri Yakından Takip Edin

TikTok’da olduğu gibi Reels’te de trendler oldukça hızlı bir biçimde değişiyor.

Modası geçmeden bir trendde yer almak için her sabah birkaç dakika boyunca neler paylaşıldığını görmek için Instagram Reels bölümüne ve diğer üreticilerin profillerine göz atmalısınız. Sürekli olarak karşınıza çıkan belirli bir şey var mı? Örneğin belirli bir şarkı, dans veya müzik?

Eğer böyle bir durum tespit ederseniz, örneğin ilgili şarkı ile ilgili diğer üreticilerin neler yaptıklarını görmek için şarkının üzerine tıklayabilirsiniz. Yeni trendin ne olduğu hakkında bir fikir sahibi olmak için bu videoları inceleyin. Örneğin, “Whatcha Say” şarkısı bir dönemin en popular Instagram Reels trendlerinden birisiydi.

Kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise TikTok’a gidip, oradaki trendlere bakmak olabilir. Eğer henüz Reels’te olmayan bir trend bulursanız, bunu Instagram’da paylaşacak ilk kişilerden birisi olabilirsiniz.


Instagram Reels Tüyosu 6 – Reels Videolarınızı Haber Kaynağınızda Paylaşın

Hiç kuşkusuz, Reels videolarınızı Instagram hikayelerinizde paylaşmak hem görüntülenmelerini arttırmak hem de videonuzun viral olma ihtimalini arttıracak yöntemlerden birisi. Bu yüzden Reels videolarınızı hemen Instagram haber kaynağınızda paylaşmayı unutmayın.



Aksi durumda Reel videolarınızın takipçileriniz tarafından görüntülenme ihtimali oldukça düşecektir.

Eğer Instagram sayfanızdaki estetik görüntüyü bozmaktan dolayı endişeleriniz olursa, Instagram Reel kapak görselinizi yükleyebilirsiniz. Bu sayede diğer içeriklerinizle birlikte oldukça uyumlu bir görüntüye sahip olacaktır.



Ayrıca dilerseniz ileri bir tarihte bu Reel videonuzun görselini haber kaynağınızdan kaldırmanız da mümkün. Eğer Reels kapak fotoğraflarınızın haber kaynağınızda nasıl görüneceğini merak ediyorsanız, şu Instagram gönderisi işinize yarayabilir:


Instagram Reels Tüyosu 7 – Metinlerinizi Farklı Ekran Boyutlarına Göre Optimize Edin

İster açıklama ekleyin ister ek bir metin kutusu, bunları ekranınızda nereye yerleştireceğiniz oldukça önemli. Eğer kullanıcılar metni kolayca göremezlerse, videonuzu hızlıca geçme ihtimalleri oldukça yüksek ve bu da etkileşim oranınızı ciddi oranda etkileyebilir.

Videonuza metin eklerken, özellikle haber kaynağınızda da paylaşacaksanız, ekranın 5’te 4’ünün sınırlarının içerisinde olduğundan emin olmalısınız.



Bu sayede, kullanıcılar ön izleme görselinde dahi metninizi kolaylıkla görebilir.

Bu her ne kadar çok önemli gibi görünmese bile metninizi doğru bir şekilde yerleştirmek kullanıcılarınızın genel deneyimini arttırmanıza yardımcı olacaktır.


Instagram Reels Tüyosu 8 – Kendi Kategorinizi Bulun ve Düzenli Paylaşım Yapın

Instagram Reels videolarınızın viral olmalarına yardımcı olabilecek en iyi yöntemlerden birisi de kendi kategorinizi bulmak ve düzenli bir şekilde paylaşım yapmaktır. Çok geniş çaplı ilgi alanları ve hobileri olan birçok Instagram kullanıcısı var. Markanızın veya işletmenizin ne ile ilgili olduğu fark etmeksizin, içine girecekleri mutlaka bir veya birkaç kategori vardır. Eğer sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir markaysanız, @malacollective gibi sağlıkla ilgili ipuçları ve tüyolar paylaşabilirsiniz. Eğer fırıncılıkla ilgileniyorsanız, @jennaraecakes gibi mutfağınız ile ilgili paylaşımlar yapabilirsiniz.



Her ne kadar ilk birkaç Reels videonuz çok fazla etkileşim alamasa bile devam etmelisiniz. Sosyal medya ile ilgili her konuda olduğu gibi buradaki videolarınızda da önemli ölçüde deneme ve yanılma yöntemine güvenmeniz gerekiyor.


Instagram Reels Tüyosu 9 – Değer Katan ve Eğitici İçerikler Paylaşın

Eğer Reels videolarının sadece dans trendleri ile ilgili olduğunu düşünüyorsanız, bunu tekrar düşünmelisiniz. Bilgilendirici içerikler paylaşarak popüler olan binlerce içerik üreticisi var. Eğitici içerikler üretmek kullanıcılar için oldukça değerli bir hizmettir ve belirli bir konuda uzman olarak bilinmenize yardımcı olur.

Örneğin Jera Foster Fell bunun harika bir örneğidir. Sürekli olarak paylaşım tüyoları, ipuçları ve nasıl içerik hazırlanması gerektiği hakkında paylaşımlar yaparak, girişimci kitlesine kendisini sosyal medya pazarlama uzmanı olarak tanıtıyor.


Instagram Reels Tüyosu 10 – Hashtaglerden Faydalanın

Her ne kadar istatistik özelliği Instagram Reels için şu an sunulmasa bile hashtag kullanımı Instagram algoritmalarının içeriğinizin ne ile ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olabilir ve videolarınızın ilgili kullanıcılara gösterilmesini sağlayabilir.

Örneğin, #basittarifler, #yemekönerileri ve #ilhamvericiyemekler gibi hashtagler kullanmak, Instagram Reels algoritmalarının içeriğinizin yemek ile ilgili olduğunu anlamasını sağlayacaktır. Bu sayede de videolarınızı benzer içerikler ile ilgilenen kullanıcılara gösterecektir.

Ayrıca Instagram bazı ülkelerde anahtar kelime ile arama özelliğini sunmaya başladı. Kullanıcılar artık belirli konularda aramalar yaparak, içeriğinizi keşfedebilirler.


Instagram Reels Tüyosu 11 – Instagram Kütüphanesindeki Müzikleri Kullanın veya Kendi Müziğinizi Yaratın

Instagram müzik kütüphanesinden veya kendi orijinal müziğinizi kullanmak, Instagram Reellerinizin daha fazla kullanıcıya erişmesi için en başarılı Instagram tüyolarından birisidir. Videonuz için doğru müziği bulmak zorlu olabilir ama neyse ki, Instagram bizlere büyük bir kolaylık sağlayarak kendi müzik kütüphanesini sunuyor.



Size önerilen müziklere, trend şarkılara, kategorilere göz atabilir veya arama çubuğunu kullanarak, belirli bir şarkıyı aratabilirsiniz.


Instagram Reels Tüyosu 12 – Instagram Hikayenizde Paylaşın

Son olarak Instagram Reelerinizi Instagram hikayelerinizde paylaşmayı unutmamanız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.Eğer videolarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını istiyorsanız, Reel videolarınızı mümkün olan her yerde paylaşmak harika bir fikirdir.

Ayrıca videonuzun belirli bir kısmını gif yapabilir veya resmini paylaşarak, kullanıcıları gönderinize tıklayarak, videonun tamamını izlemelerine teşvik edebilirsiniz.



Takipçi sayınızı arttırmak için Instagram Reels videoları yaratmak şu an için benimseyebileceğiniz en iyi taktiklerden birisi.

Sizlerle paylaştığımız bu 12 tüyo sayesinde rakipleriniz arasından kolayca sıyrılabilir, kendi kitlenizi oluşturabilir ve yeni kişilere kolayca erişebilirsiniz.