Instagram’dan Para Kazanmak İçin Kaç Takipçiye İhtiyacınız Var

Instagram’dan Para Kazanmak İçin Kaç Takipçiye İhtiyacınız Var

Her gün takipçi sayımızın arttığını görmek için mücadele ederken, Instagram'da gönderi başına binlerce dolar kazanan etkileyicileri görmek sinir bozucu. Hepimiz dünyayı gezmemiz ve en güzel yiyecekleri yememiz için para ödeyen büyük sponsorlu anlaşmalar yapacak bir sonraki etkileyici olmak istiyoruz, ancak hesabınızın para kazanmaya ne zaman hazır olduğunu tam olarak bilmek zor.

Kullanıcıların ve markaların hesap etkisini belirlemek için baktığı ilk metriklerden biri, çoğunlukla herkesin görebileceği önde ve merkezde olduğu için takipçi sayınızdır. Buna rağmen, 2018'de her nişteki her influencer için çalışan, para kazanmak için belirlenmiş bir Instagram takipçi numarası yoktur.


Instagram'da Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz

Instagram'dan para kazanmaya çalışan herkesin aklına gelen ilk soru, ancak kesin ve hızlı bir cevap yok. Hesap için, para kazanma yolu, gönderilerin kalitesi, takipçi sayısı ve etkileşim oranları gibi bir kullanıcının Instagram'da yayın yaparak para kazanabileceği miktarını etkileyen birçok değişken vardır.

Influencerların Instagram'da para kazanmasının en popüler yollarından biri (en popüler yol değilse bile) sponsorlu gönderilerdir. Influencerlar, markalarla çalışmak için kendi oranlarını belirlemekten sorumludur, bu nedenle gelir potansiyeli burada daha da değişir.

Örneğin, etkileyici pazarlamaya ve sponsorlu gönderilere yeni ayrılan bir hesap, gönderi başına 25-50 dolar ücret alarak başlayabilir ve hali hazırda 30-80 bin takipçisi olan influencer olarak kurulmuş hesaplar gönderi başına yüzlerce dolar talep edebilir. Influencer’lar 100.000 takipçiye ulaştığında, 283 bin takipçisi olan ve gönderi başına 1,500 dolar alan Sam Ushiro gibi tek bir gönderi için en az 1.000 dolar ücret almaya başlarlar . 107 milyon takipçisi olan Kim Kardashian Wesr gibi ünlülerin sponsorlu bir Instagram gönderisi için 500.000 doların üzerinde komisyon alabileceğinden bahsetmiyorum bile.

Influencer çiftlerin çalıştıkları markaların sayısı ve aldıkları sponsorlu gönderilerin sayısı ile çok çeşitli oranlar ve sadece Instagram'da paylaşım yaparak tam zamanlı bir yaşam sürmek tamamen mümkün hale geliyor!


Etkileşim Oranı Altındır

Instagram'dan para kazanmak için sahip olduğunuz takipçi sayısı 1.000 ila 1 milyon arasında olabilirken, sabit olan bir şey yüksek katılım oranlarıdır. Takipçileriniz onu görmüyor veya etkileşime girmiyorsa, Instagram'da içerik yayınlamanın bir anlamı yoktur.

Örneğin, 100 dolarınız olduğunu ve onunla daha fazla para kazanmak istediğinizi hayal edin. Yüz binlerce potansiyel alıcısı parmaklarının ucunda olan bir kişiyle yatırım yapabilirsiniz, ancak sadece yüz kadarının gerçekten söylediklerine dikkat ettiğini fark ettiniz. En iyi bahsiniz, bu 100 doları yalnızca birkaç bin potansiyel alıcısı olan birine yatırmak olacaktır, ancak hepsi sürekli olarak söylediklerine dikkat etmektedir. Instagram'da para kazanmanın anahtarı takipçi sayısı değildir. İyi bir etkileşim oranına sahip. Etkileşim oranınız, belirli sayıda gönderiye yapılan toplam beğeni ve yorum sayısının, gönderi sayısına bölünmesi, takipçi sayısına bölünmesi, 100 ile çarpılmasıdır. kendin matematik yap!

Daha sonra bir Instagram pazarlama ve planlama platformu, %2-3 arasındaki etkileşim oranlarının ortalama olduğunu ve %4-6 arasındaki oranların yüksek kabul edildiğini belirtiyor. Çift haneleri aşan bir etkileşim oranı “viral” olarak kabul edilir. Etkileşim oranınız yüksek olduğunda, bu, markalara takipçilerinizin söylediklerinizi duyduğunu ve daha da iyisi dinlediğini söyler! Paralarını size yatıracaklar çünkü bu da takipçilerinizin ürünlerini satın almasıyla sonuçlanacak.


Nişiniz Çok Önemli

10 kişiden 7'sinin satın alma kararları vermek için sosyal medyaya güvendiğini ve bunların neredeyse yarısının influencerların görüşlerine güvendiğini biliyor muydunuz ? Bilseniz de bilmeseniz de, insanlar takip edecek tavsiyeler arıyor ve sizinki de onlardan biri! Belirli bir alanda tutkulu ve bilgiliyseniz, yalnızca sevdiğiniz markaları ve ürünleri tanıtarak para kazanıyor olabilirsiniz!

Instagram'daki en karlı nişlerden bazıları Sağlık/Zindelik/Fitness, Seyahat, Moda, Güzellik, İş, Zenginlik/Finans, Lüks ve Yaşam Tarzıdır. Bu nişlerdeki kullanıcılar, çeşitli markalarla çalışmakta, geniş bir içerik yelpazesi oluşturmakta ve Instagram hesaplarından para kazanma konusunda büyük başarı elde etmektedir.

Örneğin Huda Kattan’ı ele alalım . Instagram'da bir güzellik etkileyicisi olarak başladı ve şu anda 2 milyondan fazla takipçisi var ve son zamanlarda kendi popüler makyaj serisini başlattı. Kayla Itsines aynı zamanda kişisel bir eğitmen olarak başlayan ancak şu anda 7 milyon takipçisi ve bikini vücut rehberleri serisi için büyük bir takipçisi olan başarılı bir Instagram etkileyicisi.

Bazı nişler o kadar özeldir ki, "yemek" yerine "hamburger" veya "güzellik" yerine "akneli cilt bakımı" gibi sponsorlu gönderiler yayınlamaya başlamak için çok fazla takipçiniz olması gerekmez.  Gittikçe daha fazla marka, ürünlerini tanıtmak için bu özel nişlerde mikro etkileyicilerle çalışıyor çünkü daha ilgili ve hedefli bir takipçi kitlesine sahipler.


Kendi Ürünlerinizle Daha da Fazla Kazanın

Instagram'dan para kazanmanın en iyi yolu, kendi dijital ürünlerinizi satmaktır. Tıpkı e-kitabını çevrimiçi satarak ve Instagram'da tanıtarak altı ayda 20.000 dolardan fazla kazanan fitness alanında bir Instagrammer olan Lucy Davis gibi. Instagram’da satış yapmak göründüğü kadar zor değil. Kendinizi bir influencer olarak kabul etmek ve Instagram'da para kazanmaya başlamak için geçmeniz gereken sayısal bir eşik olmasa da, kitlenizi büyütmekten vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Büyüme her zaman başarılı, gelişen bir hesabın iyi bir göstergesidir ve bir kez 1000 takipçiniz olduğunda, sizin için birçok para kazanma kapısı açılır.

Sonuç olarak, harika bir etkileşim gördüğünüz ve kaliteli içerik oluşturduğunuz sürece, Instagram'da para kazanmak için doğru yoldasınız.