Instagram’da Mavi Tik Alma Yöntemleri 

Instagram’da Mavi Tik Alma Yöntemleri 

Mavi tik sosyal medyadaki hesaplarınızın kopya değil de orijinal bir hesap olduğunu, hesabın bizzat isim sahibinin kendisi tarafından kullanıldığı gösteren, minik bir ibare. Bu ibare sizin profilinizde olduğu sürece, adınıza açılmış hiç bir hesap gerçek değil, üçüncü kişilere ait hesaplar olduğunu gösterir. Mavi tikli Instagram hesabına nasıl sahip olunur, alt başlıklarımızda siz değerli okuyucularımız için hazırlayıp sunduk.


Instagram’da Mavi Tik Alma Yöntemleri

Günümüzde özellikle ünlü, futbolcu siyasetçi vb. kesimin kullandığı mavi tik bu aralar Instagram fenomenlerinin de vazgeçilmezi, hatta ve hatta bu vazgeçilmez durum artık  sadece ünlü, siyasetçi, futbolcu ve fenomen kesimle de kalmadı. Küçük büyük işletme hesabına sahip olan birçok kişi, kişisel hesaplarında popülerliğe erişmek isteyen kişiler ve dahası mavi tikli Instagram hesabına ulaşma çabasında. Ama gelin görün ki Instagram tik alma eyleminin önünü açsa da başvuru sonrasında ince eleyip sık dokuduğu için her kullanıcısını Instagram onaylı hesap grubuna dâhil etmiyor.

Ben kararlıyım şansımı denemek istiyorum derseniz, benim kişisel ya da işletme hesabım orijinal bir hesap diye düşünüyorsanız, iyi anılan, marka bir hesap yolunda ilerlediğinizi göstermek istiyorsanız Instagram hesap doğrulama aracılığıyla mavi tik için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu tür başvuru için izleyeceğiniz adımları sırasıyla şu şekildedir:


·Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açın

·Sağ alt köşedeki profil sembolünüze tıklayarak profilinize geçiş yapın

·Sağ üst köşede yer alan birbirine paralel  üç çizgi sembolünü  tıklayın

·Sağ en altta yer alan  ayarlar yazan yazıya tıklayın

·Açılan sayfada “ Hesap” adlı yazıya tıklayarak hesap ayarlarına gidin

·Sayfanın altında yer alan Doğrulama iste seçeneğine tıklayın

·Çıkan sekmede istenilen bilgileri girdikten sonra orijinal kimliğinizin bir kopyasını, kimliğinizin fotoğrafını çekerek yükleyin

·Gönder butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayın


Yapılan bu işlemlerin ardından, bu alan ile ilgilenen Instagram yetkilileri ve yöneticileri başvurunuzu değerlendirecektir, profilinizin uygun kriterlerde olduğunu düşündüğü takdirde Instagram onaylı hesaplar listesinde sizin de hesabı yer alacaktır. Bu onay süreci oldukça uzun olacağı için biraz sabırlı olmanızda fayda var.” Acaba başvurum iletilmedi mi, iletildi de onaylanmadı mı? “ şeklinde kuruntulara kafanızda yer vermeye gerek yok çünkü olumlu ya da olumsuz dahi olsa Instagram yöneticileri mail vb. bir yol ile size geri dönüt sağlayacaktır.

Başvurunuz olumsuz değerlendirilmişse “ acaba mavi tik kopyalama hilelerine mi başvursam? “demeden önce profilinizi gözden geçirmenizde fayda var çünkü Instagram yöneticilerin mavi tikli Instagram hesabı konusunda bazı hususlara özellikle dikkat ettiğini bilmekte fayda var. Bu hususlardan bazıları şunlardır;


Hesabınız Tamamlanmış Bir Hesap Mı?

Tamamlanmış hesap mı diyerek kastettiğimiz şey; hesabınızda bir profil fotoğrafınız mevcut mu? En az bir tane gönderiniz bulunmakta mı? Biyografinizde size dair bir nitelik bulunmakta mı? (başka bir sosyal medya hesabı kullanıcı isminiz gibi şeyler biyografide asla yer almamalı) Hesabınız herkese açık bir hesap mı? Gibi sorularına evet cevabı veriyor iseniz hesabınız tamamlanmış demektir.


Özgün İçerikler Üretiyor Musunuz?

Paylaşımlarınız kendinize ait ise, gönderileriniz diğer kullanıcıların repostlarından değil de diğer kullanıcıların repostları sizin gönderilerinizden oluşuyor ise, orijinal paylaşımlar yapıyor, diğer kullanıcılardan farklı gönderiler ortaya koyuyorsanız Instagram yöneticileri bu aleyhinize pozitif ve mavi tik olarak yansıyacak konuyu gözden kaçırmayacaktır.


Otantik Bir Hesap Mısınız?

Bazı gönderileriniz ve o gönderilerinizin altına yapılan samimi yorumlar, takipçi sayınız gibi belge değerinde olan gerçeğe dayanan şeyler taşımalı hesabınız, otantik diye kastettiğimiz olay da budur. Herhangi bir kullanıcı bile gezinirken fake değil reel bir profil ile karşılaştığını bilmeli. Yada onlar fark etmese dahi muhteşem analiz yapısına sahip bir çok uygulama arıcılığı ile turnusol kağıdı gibi ortaya çıkacaktır Instagram mavi tik konseyinde hesabınızın otantik olmadığı . Bu yüzden fake hesaplarınız için böyle boş bir uğraşa girmemenizde fayda var.


Benzersiz Ve Dikkate Değer Misiniz?

Üst başlıkta kastedilen kara kaşınız kara gözünüz değil Instagram ortamında paylaştığınız gönderilerinizdir. Özgünlük başlığı altında kastettiğimiz bu konu özellikle dikkate değer kelimesini de eklediğinde altı çizilmesi gerekilen bir konuya dönüşüyor. Paylaşımlarınız direk geçilen değil de dikkat çeken paylaşımlar mı, durup bakmaya yani dikkat etmeye değiyor mu? Bu hususlarda Instagram onaylı hesap kategorisi şartları arasında yer almakta

Bunlara rağmen Instagram hesap doğrulama aşamasından geçemediyseniz internet üzerinden arama motorları aracılığı ile mavi tik kopyalama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.konusunda bazı hususlara özellikle dikkat ettiğini bilmekte fayda var. Bu hususlardan bazıları şunlardır