Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir?

Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir?

Instagram hikaye/story özelliği ile kullanıcılara 24 saatte kaybolan anlık gönderiler paylaşma özelliği sunuyor. Birçok kullanıcı tarafından paylaşılan bu storylerin neye göre belirlendiği ise tam bir muamma. Instagram hikaye sıralaması tamamen uygulamanın algoritması ile ilgilidir. Hikaye paylaşımları zaman algoritmasına göre sıralanmaktadır. Örneğin hesabınızda 2 farklı story paylaştıysanız ilk defa hikayenizi izleyecek bir kişi sizin ilk attığınız hikayeyi ilk sırada görmektedir. Bu sayede hesabınıza giren bir kişi sonradan attığınız hikayeleri görmek için ilk sırada sizin ilk paylaştığınız hikayeyi görecektir.

Instagram’ın hikaye özelliği kapsamında merak edilen bir diğer soru ise hikayeyi izleyen kişilerin neye göre sıralandığıdır. Storylerinizi izleyen kişilerin görüntüleyenler bölümünde yukardan aşağıya doğru nasıl sıralandığı konusu biraz daha karmaşıktır.


Instagram Öne Çıkanlar Nasıl Sıralanır?

Öne çıkanlar özelliğini kullanarak daha güzel bir Instagram profili oluşturmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Bu özellik sayesinde kullanıcılar yine Instagram hikaye formatında ancak kendi profillerinde sabit bir şekilde hikaye paylaşabilmektedir. Bu hikayeleri yeniden sıralamak için bazı yöntemler kullanılabilir. Örneğin A, B ve C başlıklı öne çıkanlar arasından C başlığını ilk sıraya almak istiyorsunuz. Bu durumda herhangi bir arşivlenmiş hikayeyi ‘’C’’ başlığında öne çıkanlara ekle seçeneği ile ekleyerek ‘’Bitti’’ yazan kısma dokunabilirsiniz. Sonraki adımda ‘’C’’ sayfasına girerek az önce eklediğiniz hikayeyi silin. Silme işlemi sonrasında ilgili balıkta yer alan öne çıkanlar ilk sıraya gelecektir. Bir nevi öne çıkanlarda güncelleme yaparak sıralamaları değiştirmeniz mümkündür.


Instagram Hikaye Sıralaması Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram’da paylaştığınız hikayelerin sıralamasını değiştirmek için yeni hikaye paylaşılması gerekmektedir. Instagram’ın doğrudan zaman algoritması ile ilgili bir unsur olduğu için ilk attığınız hikaye ilk sırada görünecektir. Bu hikayeler arasında sıralama yapmanız mümkün değildir. Hikayelerin sıralamasını değiştirmek isteyenlerin en baştan ilk sırada olmasını istediği hikayeyi paylaşması gerekmektedir. Instagram’da hikaye sıralaması değiştirme işlemleri mümkün olmasa da zaman bu sorunla istemediği halde karşılaşan kullanıcılar da bulunmaktadır.

Instagram’da hikayelerinin sıralaması değişen kişiler genelde bu sorunu hikayelerin paylaşılmamasından kaynaklanmaktadır. Örneğin iki hikayeyi arka arkaya paylaşan bir kişinin ikinci hikayesi ilk sırada çıkıyorsa bu durum ilk hikayenin muhtemelen internet bağlantısından kaynaklı olarak henüz gönderilmemesidir.



Instagram’da Story İzleyenler Neden Görünmüyor?

Instagram’da story izleyenlerin görünmemesi son dönemde kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Instagram’ın yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığı ve bazı kullanıcıların da bu özelliğe dahil edildiği için hikayeleri izleyenlerin görünmedikleri ifade ediliyor. Ancak bu özelliğin kalıcı olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Öte yandan bu durumu anlamak oldukça güç. Paylaştığınız hikayenin kimler tarafından izlendiğini görebilirsiniz. Ancak izlemesine rağmen hangi kullanıcıların hikayenizi görmediği konusunda bir çıkarımda bulunmak son derce zordur.

Bazı kullanıcılar ise hikayelerini görenleri göremediklerine dair geri bildirim vermektedir. Bu sorunun yaşanmasında özellikle güncel olmayan Instagram uygulaması ve çeşitli bağlantı veya Instagram kaynaklı sunucu hataları yer almaktadır. Instagram hikaye grenler gözükmüyor sorunu alan kişiler bir süre sonra bu sorunun kendiliğinden düzeldiğini görecektir.


Instagram 24 Saat Dolduktan Sonra Görüntüleyenler Listesi Nasıl Görünür?

Instagram henüz 24 saat dolduktan sonra hikayenizi kimlerin görüntülendiğini sonradan kullanıcılara göstermemektedir. Paylaştığınız hikayenin 24 saat sonra kaybolmasının ardından hikayenizi gören kişiler de kaybolacaktır. Geçtiğimiz dönemde Instagram tarafından bildirim ile hikayeyi gören kişiler hakkında bildirim gönderiliyordu. Ancak şu anda bu özellik kullanılmıyor.

Instagram’da hikaye özelliğinin kısa sürede birçok sosyal medya uygulaması tarafından kullanılması popülerliğini de artırmıştır. Instagram story sıralaması dahil birçok özellik çeşitli güncellemeler ile yeni özellikler de kazanıyor.