TikTok'ta Nasıl Para Kazanılır?

TikTok'ta Nasıl Para Kazanılır?

TikTok uygulaması 2017'de kullanıma sunulduğunda, yalnızca birkaç ay içinde küresel bir viral fenomen haline geldi. İstatistiklere göre TikTok, 2019'da en çok indirilen üçüncü oyun dışı uygulama oldu ve Instagram ve Facebook'u bile geride bıraktı.


Peki, TikTok Nedir ?

TikTok, şu anda kullanıcıların video klipler oluşturmasına ve paylaşmasına veya canlı yayın yapmasına olanak tanıyan en hızlı büyüyen eğlence uygulamalarından biridir. Neredeyse YouTube'a benziyor, ancak en son müzik trendlerinin eşlik ettiği kısa biçimli video içeriği var. Uygulama, özellikle Z Kuşağı demografisi gibi daha genç kitlelerde başarılı oldu. Örneğin, en çok takip edilen TikTok etkileyicisi , Z kuşağının yüzü olarak da bilinen Amerikalı dansçı Charli D'Amelio.



Sizin gibi bir içerik oluşturucu için TikTok'un popülaritesi, çevrimiçi ürün satarak nüfuz oluşturmak ve para kazanmak için umut verici bir fırsat sunuyor . Yani, TikTok'ta para kazanmanın nasıl çalıştığını merak ediyorsanız okumaya devam edin. Bu yazıda dört adımda TikTok'ta nasıl satış yapılır ve ödeme alınır hakkında konuşacağız…


1. Adım: Bir TikTok Pro Hesabı Oluşturun

Zaten bir Pro Hesabınız varsa, bu kısmı atlayabilir ve 2.adıma geçebilirsiniz . Bunu yapmazsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:


  1. Yükleme TikTok uygulamasını yükleyip gelen App Store veya Google Play’den.
  2. Uygulamayı açın ve dokunun alt menü çubuğunda.
  3. Kaydol telefon numaranız, e-posta adresine veya tescilli sosyal medya hesabı ile kayıt.
  4. Profili Düzenle'ye dokunun ve içerik oluşturucu olarak markanızı veya kimliğinizi temsil eden bir kullanıcı adı seçin. Kullanıcı adınız ayrıca TikTok profil URL'nizde olacaktır (her 30 günde bir değiştirilebilir).
  5. Ne yaptığınız veya kim olduğunuz hakkında çekici bir biyografi yazın ve ilgili emojileri ekleyin.
  6. Musluk değiştir fotoğraf veya değiştirme Video profil resmi veya kendiniz video klip yüklemek için.
  7. Profilinize Instagram veya YouTube ekleyin.
  8. Profil sayfanızdan, ekranın sağ üst köşesindeki Ayarlar ve gizlilik (üç nokta) öğesine dokunun .
  9. Hesabı yönet'e ve ardından Profesyonel Hesaba Geç'e dokunun .
  10. Bir hesap türü seçin: Oluşturucu (içerik oluşturucular, tanınmış kişiler, sanatçılar ve etkileyiciler için en iyisi ) veya İşletme (markalar, perakendeciler, kuruluşlar ve hizmet sağlayıcılar için en iyisi).
  11. Bir Kategori seçin (Sanat, Güzellik/Moda, Danışman/Hizmet, Spor/Fitness, vb.)


Bir TikTok Pro Hesabı İle Şunlara Erişebilirsiniz

  • Daha fazla işletme bilgisi ekleme seçenekleri (web sitesi, iletişim bilgileri vb.)
  • Oluşturucu araçları (içerik performansı ve takipçilerle ilgili gerçek zamanlı ölçümler)
  • İçerik Oluşturucu Portalı (başlangıç, oluşturma temelleri, başarının temelleri, içerik stratejisi, topluluk yönergeleri ve güvenlik, oluşturmak için ödeme alma ve öne çıkan makaleler)


2. Adım: TikTok'ta Ürün Satmak İçin Bir Sellfy Mağazası Açın

TikTok'ta nüfuz oluşturmaya ve para kazanmaya başlamadan önce , insanların ürünlerinizi satın alabileceği bir web siteniz olması gerekir.

Çoğu TikToker, ürün satmak için Shopify'ı kullanırken, şehirdeki tek oyun olmaktan çok uzak. Gizli ücretlerden ve ürün gibi ürünleri satmak için üçüncü taraf entegrasyonları için ödeme yapmaktan nefret ediyorsanız, Shopify muhtemelen sizin için doğru değildir.

TikTok'ta para kazanmanız için gereken her şeyi size verebilecek çok daha kolay bir çözüm var . Bu seçeneği inceleyelim.


Sellfy — TikToker'lar ve içerik Oluşturucular İçin Hepsi Bir Arada Bir E-Ticaret Platformu


Peki Selfi nedir?

Sellfy, isteğe bağlı baskı ürünleri ve dijital veya fiziksel ürünler olsun, her tür ürünü çevrimiçi olarak satmak isteyen içerik oluşturucular için kullanımı kolay bir e-Ticaret çözümüdür . Çoğu platformun aksine, Sellfy'nin kurulum süreci inanılmaz derecede kolaydır - beş dakikadan daha kısa bir sürede bir ürün mağazası oluşturabilirsiniz. Son yıllarda, Sellfy e-ticaret dünyasını kasıp kavurdu. Shopify gibi diğer platformlardaki kullanıcılar bile aşağıdaki özelliklerin keyfini çıkarmak için Sellfy'ye geçti:

  • Anında ödemeler — Neden her satış yaptığınızda ödeme alabileceğiniz ayda bir ödeme yapan bir platformla yetinelim?
  • Talep üzerine yazdırın — Sellfy, ürünlerinizin sipariş karşılama, işleme ve dünya çapında nakliyesini halleder.
  • Sınırsız ürün — İstediğiniz kadar ürün satın ve 2 GB'a kadar dosya yükleyin.
  • Sıfır gizli ücret— İhtiyaçlarınıza uyan bir plan için aylık sabit bir fiyat ödemeniz yeterlidir, hepsi bu.
  • Gelişmiş KDV ve vergi ayarları — Çevrimiçi satış yapmaya başladığınızda %100 işinize yarayacak bir özellik.
  • Premium müşteri desteği — Sellfy, uzun zamandır birinci sınıf 7/24 müşteri hizmetleriyle övülüyor.

Sellfy'ye Üç Adımda Nasıl Kaydolacağınız Aşağıda Açıklanmıştır

  1. Sellfy'ye bir test sürüşü yapmak için 14 günlük ücretsiz bir deneme başlatın ve ardından mevcut planlardan birine abone olun. Ücretsiz olanı da dahil olmak üzere dört Sellfy abonelik planı mevcuttur.
  2. E-posta adresiniz doğrulandıktan sonra oturum açın ve bir ürün türü (dijital veya fiziksel ürünler, talep üzerine baskı vb.) seçmek için Ürünler bölümüne gidin ve tasarımlarınızı yükleyin.
  3. Mağazanızı özelleştirin ve Sellfy'nin özelliklerini kendi yararınıza kullanın (örneğin, mağazanızın performansını kontrol etmek için Sellfy’nin mobil uygulamasını indirebilirsiniz)

3. Adım: Talep Üzerine Baskı İle TikTok Ürünleri Oluşturun

Halihazırda bir Sellfy mağazanız ve bir izleyici kitleniz olduğunu varsayarsak, bir sonraki adım TikTok'ta ne satacağınızı bulmak olacaktır . Öyleyse bunun hakkında konuşalım.

Başarıyla için TikTok satmak , ürününüz aşağıdaki kriterleri karşılamalıdır :


  • Niş pazar talebi
  • Popülarite ve çekicilik
  • Minimum yok

TikTok'u kullanmaya başladığınızda, mevcut kitlenizin ötesine geçme olasılığınız çok yüksektir. Şimdi, daha fazlası için geri gelmelerini sağlamak için içerikten daha fazlasını ortaya koymanız gerekiyor onlara bir şeyler satmanız gerekiyor. Bunun nedeni ise ;

Takipçileriniz zaten bunu bekleyecek. Hiç ürün (veya başka bir ürün) satmayan bir etkileyici veya içerik oluşturucu gördünüz mü? Muhtemelen sen de yapmadın ve ben de olmadım.

Çoğu hayran, sevdikleri bir içerik oluşturucudan, özellikle de ürün gibi giyilebilir bir şey satın almaktan mutluluk duyar. Bu, Star Wars'u sevdiğiniz için ya da en sevdiğiniz grubun tişörtünü giydiğiniz için o Star Wars kapüşonlusunu satın almak gibi bir şey.

Merch bahsetmişken, en karlı ürün TikTok üzerinde satış olduğunu giyim . Aslında çoğu TikTok yıldızı kıyafet satıyor (kapüşonlular, tişörtler, sweatshirtler vb.) En popüler alışveriş kategorisi olduğu için bu pek de şaşırtıcı değil . Aynı zamanda yaratılması ve satılması en kolay ürün türüdür.



Neyse ki, Sellfy ile tam olarak bunu ve daha fazlasını yapabilirsiniz: hayranlar için talep üzerine baskı ürünleri oluşturun ve otomatik bir iş kurun.

Talep üzerine baskı ile manuel sipariş karşılama, envanter tutma veya nakliye gibi konularda endişelenmenize gerek yok; bunların hepsi Sellfy tarafından gerçekleştirilir! Tek yapmanız gereken tasarımlarınızı yüklemek, ürünlerinize eklemek ve mağaza bağlantınızı TikTok'ta paylaşmak.

Öyleyse, talep üzerine baskıya nasıl başlayacağınız ve TikTok ürünlerini nasıl oluşturacağınız aşağıda açıklanmıştır :


  1. Sellfy mağazanızda oturum açın ve Ürünler bölümüne gidin.
  2. Talep üzerine yazdır'ı seçin ve bir veya birkaç ürün kategorisi seçin.
  3. Tasarımlarınızı yükleyin ve ürünlere ekleyin.
  4. Ürünlerinizi adlandırmak, fiyatları belirlemek ve açıklamalar yazmak için Devam'a tıklayın .
  5. Hit kaydet ürünü ve ürün ek mağaza sayfasında görünür.

Değerli Bir İpucu: Hayranların ilgisini çekmek için video içeriğinizle uyumlu ürünler satın. Bunu yapmanın en iyi yolu, videolarınız (veya diğer sosyal medya gönderileriniz) hakkındaki yorumları kontrol etmek ve hayranların içeriğinizden hangi sloganları ve özlü sözleri aldığını belirlemektir. Çoğu insan, ilişkilendirilebilir veya eğlenceli şeyleri sever, bu yüzden onu mem'e layık kılan belirli bir şekilde konuşma veya davranma eğilimindeyseniz, bunu ürünlerinizde kullandığınızdan emin olun. Bir Sellfy mağazanız olduğu sürece, her zaman ürünün ötesine geçebilir ve her tür ürünü TikTok'ta satabileceğinizi unutmayın!



4. Adım: TikTok'ta Nüfuz Oluşturun ve Ürün Satışı Yapın

Ürün satan içerik oluşturucular, genellikle satmayanlardan 10 kata kadar daha fazla kazanır. Yani, bunu gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız, ürün mağazası bağlantınızı bio'ya eklemeniz gerekiyor!

Büyük bir takipçi kitlenizin olmaması önemli değil - daha az takipçiye sahip olanlar bile yalnızca ürün satışlarından çok fazla gelir elde edebilir.


Mağaza bağlantınızı TikTok biyografinize eklemek için şu adımları izleyin :

  1. TikTok profil sayfanızdan Profili düzenle'ye dokunun .
  2. Web Sitesi'ne dokunun ve Sellfy mağazanızın URL'sini kopyalayıp yapıştırın.
  3. URL çok uzun ise, onu kısaltabilirsiniz bitly veya kullanım görünmemesidir birden bağlantıları varsa.
  4. Takipçileri bağlantıya yönlendirmek ve ürün lansmanınızı videolarınızda duyurmak için başlıklara "bağlantı bio" yazın.


Bağlantınızı biyografiye eklediğinize göre, TikTok'ta nüfuz oluşturma ve ürününüzü tanıtma zamanı! En bariz taktiklerden bazıları ürünlerinizi videolarda sergilemek veya sosyal kanıt kullanmak olsa da, TikTok'ta pazarlama biraz farklıdır - her şey kutunun dışında düşünmek ve yaratıcı olmakla ilgilidir.

Fark Edilmek İçin TikTok Trendlerini Takip Edin

Fark edilmenin en kolay yollarından biri, TikTok trendlerini (trend hashtag'ler, sesler veya efektler) takip etmektir . Instagram'dan farklı olarak, onları aramanıza gerek yok TikTok'un popüler hashtag'leri doğrudan Keşif sayfanızda görünür. Ancak video altyazılarında trend olan hashtag'leri kullanmaya karar verdiğinizde, bunların içeriğinizle alakalı olduklarından emin olun. Hayranlar tutarlılığı tercih etme eğilimindedir sonuçta sizi bir nedenden dolayı takip ederler bu nedenle bir içerik oluşturucu olarak markanıza veya kimliğinize bağlı kalmak en iyisidir.

TikTok'un algoritması, kullanıcıların görüntüleme tercihlerine ve alışkanlıklarına göre içeriği keşfetmelerine yardımcı olur. Örneğin, sağlık ve zindelik sizin ilgi alanınızsa #HealthyFood , #Fitness veya #OutdoorDining gibi trend olan hashtag'leri kullanabilirsiniz . Veya Twitch yayıncısı veya oyuncusuysanız #RetroGaming , #GamingonTikTok veya #MobileGame kullanabilirsiniz . Ve eğer bir öğretmenseniz #LearnOnTikTok'u kullanabilirsiniz .

Profesyonel ipucu : Fark edilme şansınızı artırmak için trend olan hashtag'leri niş hashtag'lerle birleştirin. Trend olanlar yüksek yoğunluklu hashtag'ler (1B'den fazla görüntüleme) olma eğilimindedir, bu nedenle şansınıza bağlı olarak videolarınız diğer binlerce video arasında kaybolabilir veya kaybolmayabilir. Bunun olmasını önlemek için, bunları niş hashtag'lerle birleştirin (1B'den az görüntüleme). Niş hashtag'ler genellikle belirli hobiler veya ilgi alanlarıdır (örneğin #WitchTok , #80saesthetic , #darkacademia , #astrologytok , vb.)

Hashtag'lerin yanı sıra, Discovery sayfasında trend olan sesler (popüler müzik veya ses klipleri) ve efektler (filtreler) vardır. Belirli bir trend sesi veya efekti seven kişiler, aynı ses veya efekte sahip daha fazla TikTok videosu bulmak için ona dokunabilir. Bu nedenle, içeriğinizin çoğunda kesinlikle trend olan sesler veya efektler kullanmalısınız.


Marka anlaşmalarını veya ürünleri yaratıcı yollarla tanıtın


Daha önce de bahsettiğim gibi, Gen Z, TikTok'taki ana demografidir. Z kuşağı özgünlüğü takdir eder (eski tarz pazarlama hileleri bunlara pek uymaz), bu nedenle ürününüzü tanıtacaksanız, ürününüzü fazla satmamaya dikkat edin. Bunun yerine, çok yaratıcı olun! Takipçileri mağaza bağlantınıza veya marka anlaşmanıza yönlendirmek tamamen iyi olsa da, bunu TikTok'ta daha az belirgin bir şekilde yapmak çok daha etkilidir.

Örneğin, Kanadalı TikTok yıldızı kallmekris (gerçek adı Kris Collins), ürünü komedi skeçlerinden birinde uydurulmuş bir karakter üzerinde kullanarak son marka anlaşmasını tanıttı. Ve biliyor musun? İşe yaradı. İnsanlar ürünü komedi skeçini sevdikleri için satın aldı. Bu nedenle, anahtar paket, ürünlerinizi benzer şekilde yaratıcı bir şekilde tanıtabilmenizdir. TikTok, videolarınızı yaratıcı hale getirmenize yardımcı olacak pek çok araç sunar: çıkartmalar, maskeler, animasyonlar, özel efektler, sesler, müzik, makyaj filtreleri vb. Videolarınızda ağır çekim, hızlandırılmış, döndürme, kırpma ve daha fazlasını bile kullanabilirsiniz. videolar. Ürünlerin yanı sıra markalarla çalışmak da her türlü fırsatın kapısını aralayabilir. Bu ilginizi çekecek bir şeyse, TikTok Creatör Marketplace’e göz atmalısınız. TikTok'un sözleriyle, "Creator Marketplace, markaları ve yaratıcıları TikTok'ta birbirine bağlayan resmi işbirliği platformudur." Ancak, pazaryeri yalnızca İçerik Oluşturucu Hesapları için kullanılabilir. Bu nedenle, bir Ticari Hesap kullanıyorsanız geçiş yapmanız gerekir. Zaten Oluşturucu Hesabını kullanıyorsanız, davet veya kendi kendine başvuru yoluyla erişebilirsiniz. Uygunluk kriterlerini karşıladığınızda, katılmaya davet edilebilir ve profil sayfanızda sponsorlu videolar için bir oran belirleyebilirsiniz. Sizinle işbirliği yapmak isteyen markalar daha sonra sizinle iletişime geçebilecek ve size sözleşmenin yanı sıra kampanya detaylarını da gönderebilecekler.

Pazar yerinin platform üzerinden işlem sunmadığını, bu nedenle içerik oluşturucuların ödeme ayrıntıları üzerinde doğrudan markayla anlaşmaları gerektiğini unutmayın. Bu halledildiğinde, bir video çekebilir ve TikTok'un Topluluk Kuralları ve marka ortağı tarafından onaylandıktan sonra yayınlayabilirsiniz.


TikTok Etkileyicileriyle İşbirliği Yapın


TikTok, diğer TikToker'larla çok sayıda yolla bağlantı kurmayı mümkün kılmak için benzersizdir.

  • Video tepkileri ekleyin (başka birinin videosuna tepki verin ). Örneğin, TikTok yıldızı yoleendadong (gerçek adı Leenda Dong), trend olan Gen Z videolarına Millennial mizah tepkileri göndermeye başladıktan sonra ün kazandı.
  • Düetler yapın (bir başkasıyla birlikte içerik oluşturun). Bu seçenek çoğunlukla dansçılar ve şarkıcılar tarafından kullanılır.
  • Meydan okumalar yaratın (bir meydan okuma gerçekleştirin ve ardından başkalarına da aynısını yapmaları için meydan okuyun). Meydan okuma genellikle metin, ses veya hareketin bir birleşimidir, örneğin "Bize ____ olduğunuzu söylemeden bize ____ olduğunuzu söyleyin."

Benim önerim? Nişinizde bir TikTok yıldızı veya etkileyici ile işbirliği yapmaya çalışın . Çok sayıda takipçisi olan popüler bir TikToker ile işbirliği yapmak, fark edilmenize yardımcı olacaktır. Etkileyici pazarlama olarak düşünün. Ayrıca, insanlarla bağlantı kurmanın ve satış yaptığınız bir topluluğun parçası olmanın iyi bir yoludur. Bir şeyin parçası olduğunuzda, takipçi kazanmak ve onları satış huninize yönlendirmek daha kolaydır.


TikTok Creator Fund veya Ads Manager'ı Kullanın


  • TopView — TikTok kullanıcısı uygulamayı açar açmaz otomatik olarak oynatılan sesli 60 saniyeye kadar video.
  • Brand Takeover — bir kullanıcı TikTok'a ilk kez giriş yaptığında açılan bir video veya resim reklamı (reklama dokunmak, kullanıcıyı markanın web sitesine yönlendirecektir).
  • Feed İçi — Bir kullanıcının "Sizin İçin" özet akışında görünen ve kullanıcının yorum yapmasına, beğenmesine, takip etmesine veya paylaşmasına izin veren 60 saniyeye kadar video (bu, dahili uygulama içi sayfalara veya harici web sitelerine trafik çekmek için de kullanılabilir) .
  • Markalı Hashtag Yarışması —kullanıcıyı toplu bir yarışmaya katılmaya davet eden bir reklam türü (markalı bir hashtag seçin, bir meydan okuma oluşturun ve ardından, gönderilerine sizin hashtag'inizi ekleyerek kullanıcıları meydan okumanıza katılmaya teşvik edin).
  • Markalı Efektler — kullanıcıya görsel bir mesaj iletmek için özel yapım çıkartmalar, filtreler ve özel efektler kullanan bir reklam.

TikTok Reklamlar kullanmaya başlamak için, kayıt ya da üzerinde giriş sitesinde ve şu adımları izleyin :

  1. Bir kampanya hedefi seçin (Selfy mağazanıza trafik çekin veya ürün satışlarını artırın) ve hedef kitlenizi seçin ("Özel Hedef Kitleler" veya "Benzer Hedef Kitleler" oluşturun).
  2. Bir bütçe belirleyin (kampanyanızı istediğiniz zaman değiştirebilir veya duraklatabilirsiniz).
  3. Videolar veya resimlerle reklamınızı oluşturun veya sıfırdan bir şeyler oluşturmak için TikTok'un video oluşturma aracını kullanın.
  4. Reklamınızı yayınlayın .
  5. TikTok'un analiz araçlarıyla reklamınızı ölçün ve optimize edin.

Takipçilerinizle İletişim Kurun ve Canlı Yayınlara Ev Sahipliği Yapın

Son olarak, takipçilerinizle iletişim kurmayı unutmayın ! Bunu TikTok'ta yapmanın en iyi yollarından biri canlı yayınlar ve canlı hediye vermektir .

Canlı hediye, takipçilerin canlı yayın sırasında favori içerik oluşturucularına sanal hediyeler göndererek takdirlerini göstermelerini sağlayan benzersiz bir özelliktir. Ne kadarı senin?

Bunun çalışması için izleyicilerin uygulama içi sanal TikTok paraları satın almaları gerekiyor. Ardından, madeni paralar farklı değerdeki sanal hediyelerle değiştirilebilir. Peki, takipçilerinizden hediye aldığınızda ne olur? Elmas (TikTok ödülleri) kazanabileceksiniz!

İçerik oluşturucular bu Elmasları para karşılığında değiştirebilir ve bir ödeme yöntemine aktarabilir.

Canlı hediyeye ek olarak, canlı akışı şu amaçlarla da kullanabilirsiniz :


  • Yaklaşan bir ürün lansmanı hakkında konuşun
  • İzleyicilerinizle bağlantı kurmak için kişisel bir hikaye paylaşın
  • Soru-Cevap oturumu düzenleyin
  • İnsanları Sellfy mağazanıza yönlendirin
  • Ürününüzü giyerek kendinizi sergileyin
  • Güncellemeleri, haberleri veya paylaşmak isteyebileceğiniz herhangi bir şeyi duyurun

Işıklar Kamera TikTok!

Küresel olarak daha fazla kişiye ulaşmanın yollarını bulmaya çalışıyorsanız, TikTok'ta videolar yapmak ve ürün satmak tam da aradığınız cevap olabilir. Video içeriğine olan talep tüm zamanların en yüksek seviyesinde, o halde neden hedef kitlenizle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurmuyorsunuz? Çoğu TikTok yıldızı sadece bir yıl içinde sıfırdan 1 milyon takipçiye ulaştı. Peki, ne bekliyorsun? Işıklarınızı alın, kameranızı alın ve bir an önce başlayın !