Twitter Öne Çıkarma Nasıl Yapılır?

Twitter Öne Çıkarma Nasıl Yapılır?

Hikayeler, anlar, konular. Tüm bu sosyal medya terimlerini anlamak zor olabilir. Sürekli değiştiği gerçeğinden bahsedemiyorum bile!

Ama korkma, bunu açıklamak için buradayız! Bu sefer Twitter Anıları nasıl yapılır bundan bahsedeceğiz.


Twitter Anları Nedir?

Twitter Anlar, farklı kullanıcıların tweet'lerini kullanarak slayt gösterileri düzenlemenize izin veren bir araçtır. O Anı görüntüleyen herkes hızlıca ve kolayca kaydırabilir. Anlar öncelikle hikaye anlatmak, haber paylaşmak veya favori Tweetler koleksiyonu oluşturmak için kullanılır.



Twitter, bu slayt gösterilerini, konuya göre kategorize edilmiş olarak Anlar sekmesinde kullanıma sunar, böylece sizi en çok ilgilendiren günün haberleriyle ilgili kişisel olarak seçilmiş slayt gösterilerini kolayca bulabilirsiniz.


Twitter Anı Nasıl Yapılır?

Twitter'a gidin ve ana sayfanızın solundaki gezinme çubuğunda 'daha fazla'yı tıklayarak ‘Anlar'ı seçin. Bunun gibi bir ekran göreceksiniz:



Anları yalnızca masaüstünde oluşturabileceğinizi ve bunları Twitter mobil uygulamasını kullanarak oluşturamayacağınızı unutmayın.


Twitter Anı Nasıl Oluşturulur?

  1. Yeni bir An oluşturmaya başlamak için 'Oluştur'a tıklayın.
  2. Bir başlık seçin ve kısa bir açıklama yazın.
  3. Anınızda kullanmak üzere Tweetleri içe aktarın. (Beğendiğiniz Tweetler/Takip ettiğiniz kişilerin Tweetleri)
  4. Dahil etmek istediklerinizi bulmak için 'Tweet Ekle'deki arama çubuğunu kullanabilirsiniz.
  5. Kapak resminizi ekleyin, boyutunu görmek için ön izleme yapabilirsiniz.
  6. İşiniz bittiğinde, sağ üst köşedeki ‘Yayınla'yA tıklayın.
  7. Anınızın gizli mi, herkese açık mı yoksa liste dışı mı olmasını istediğinizi seçin

Takipçilerinizi büyüleyen Anlar yaratmak ister misiniz? Twitter Anlarınızın öne çıkmasını sağlamak için bu kullanışlı ipuçlarını kullanın:


1. Merak Uyandırmak İçin Kısa Bir Başlık Yazın

Tıpkı bir blog gönderisinde yaptığımız gibi, her Twitter Anı için birkaç farklı başlık seçeneği yazın. İster bir soru sorsun, ister bir hikayeyle dalga geçsin ya da bir okuyucu için yeni ve faydalı bilgiler vaat etsin, karşı konulmaz bir başlık, anınız için seçtiğiniz tweet'ler kadar önemlidir!



Yine de başlığınızda hikayenin tamamını vermekten çekinmeyin, çünkü hemen altına yazmanız gereken önemli bir şey daha var.


2. Anınızın İçeriğini Açıklamada Özetleyerek İnsanlara Ne Beklemeleri Gerektiğine Dair Bir Fikir Verin

Anınızın kapak fotoğrafı size yalnızca bir başlık değil, aynı zamanda anınızın anlatacağı hikayenin bir açıklaması için de yer verir.

Çok fazla ayrıntıyı erkenden vermek de ters tepebilir - ya da en azından iyi bir spoiler uyarısı nezaketini hak edebilir.



Yine de bir Twitter Anında, açıklamanız ne bekleyeceğiniz konusunda net bir resim vermelidir. Açıklamayı bir özet olarak düşünün, An'daki tweet'ler ise bağlantılar, tepkiler ve farklı kaynaklardan gelen bilgilerle daha ayrıntılı bir açıklama sunar.



Twitter Moment'inizin kapağını mükemmelleştirirken düşünmeniz gereken bir şey daha var:


3. Göz Alıcı Bir Kapak Fotoğrafı Seçin

Twitter, bir Anının kapak fotoğrafını bir kitabın kapağı gibi tanımlar - ve teknik olarak bir kitabı kapağına göre yargılamamanız gerekirken, herkesin bunu yaptığını bilirsiniz.Twitter Anılar, anınızdaki tweet'lerden birinden bir resim seçmenize veya kendi resimlerinizden birini yüklemenize olanak tanır hatta gifleri bile kullanabilirsiniz - bu nedenle anınızın tonunu ve mesajını temsil edecek bir şey bulun!

Yine de mükemmel bir kapağa sahip olduğunuzda, Twitter Anınızın gerçek içeriği üzerinde düşünmeniz gerekir - ve Twitter'ın da burada birkaç ipucu vardır.


4. Bol çeşitli, kısa ve tatlı tutun.

Twitter Anıları oldukça hızlı bir şekilde tüketilmek içindir – birkaç parmak hareketiyle tamamlayın – bu yüzden tweetlerinizin sayısını on civarında tutmaya çalışın.

Bazı durumlarda, bir andaki tüm tweet'lerin aynı kişiden olması mantıklı olabilir - örneğin, tek bir kullanıcının tweet fırtınasındaki güncellemeleri birbirine bağlamak için bir an oluşturuyorsanız veya toplamak istiyorsanız tek bir kullanıcının bir konudaki en iyi tweetlerine yer verin. Diğer zamanlarda Twitter, farklı bakış açılarını temsil etmesi için tek bir ana farklı seslerin dahil edilmesini önerir. Anılar, resimler, gifler, videolar ve Vinelar gibi multimedyaları desteklediğinden, okuyucularınızın ilgisini daha iyi çekmek için tek bir an boyunca farklı tweet türlerini de birleştirir.



Bunun gibi tweetler, anınızın sonuna kadar okuyucularınızın dikkatini çekmeyi kolaylaştırır -ve gif'li tweet'ler yalnızca metin içeren tweet'lerin etkileşimini 6 kata kadar artırabildiğinden, anlarınızı daha etkileşimli hale getirebilirler.


Ne Tür Anlar Yapacaksınız?

Ee, artık Twitter Moments'ı nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz, yaratıcı olmanın zamanı geldi! Nereden başlayacaksın?

Sektörünüzdeki liderlerden en iyi tweet'lerin düzenli olarak toplanmasıyla mı?

En son haberlere anlayışlı tepkileriyle mi?

Bütün hafta boyunca gördüğün en şirin hayvan videolarının linkleriyle mi?