Instagram Reels Trendleri ve Yenilikleri

Instagram 2023 reels trendleri ve yenilikleriyle sosyal medyanızda hızlı geri dönüş alabilecek, rekabette öne çıkabileceksiniz. Günümüzde Instagram’da 200 milyondan fazla işletme ve içerik üreticisi hesabı mevcut. Her sektörden binlerce firmanın yer aldığı Instagram’da markanızın öne çıkabilmesi adına Reels trendlerinin takip edilmesi gerekiyor. Büyümenize katkı sunacak, dikkat çekmenizi mümkün kılacak Reels trendleri ile beraber profilinizin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Sadece firma ve markalar değil diğer içerik üreticileri ve Influencerlar da Reels trendleri ve yeniliklerden yararlanabilir.

2023 senesinin ilerleyen dönemlerinde özellikle Reels kategorisinde nelerin trend olacağını net olarak bilemiyoruz. Ancak geçen seneler içinde nasıl gelişim gösterdiğine göz attığımızda sosyal medyanın popülaritesi sürekli olarak yükseliyor. Üstelik Instagram ve diğer sosyal medya platformlarında üretilen bu içerikler, tüketicilerinde kararını etkilemektedir. Bu sebeple çeşitli markalar, hedef müşterilerine ulaşmak için sosyal medya platformlarında yerini almakta ve sadece klasik paylaşımlar değil, Reels tarzı video içeriklerine de yönelmektedir. Geçen senelerin Reels trend ve yeniliklerine göz attığımız zaman:

· Kendinizi ve hizmetlerinizi tanıttığınız videolar, kendinizi diğer insanlara göstermenin en basit ve en etkili yollarından biri. Yaşadığınız yeri, kendinizi tanıtabilir ve işiniz hakkında konuşabilirsiniz. Bu tarz içerikler hem geçmişte hem de gelecekte mutlaka üretilmesi gereken içerik fikirlerinden birisidir.

· Ürün yapmak, eski ve etkili reels fikirlerinden birisi. Üstelik ‘’Yap’’ videoları, içerisinde birçok konuyu da barındırıyor. Sizlerde 2023 senesinde bu fikri kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

· Kullanıcılar tarafından oluşturulan özgün içerikler, sadece markalar için değil birçok fenomen ve Influencer açısından da popüler olmaktadır. Özellikle Reels içeriklerinde kimsenin bilmediği ve duymadığı konuları işleyebilirsiniz.

Genel olarak bu trendlere baktığımız zaman, 2023 Instagram trendleri açısından da oldukça önemli olduğunu ve hala kullanılabileceğini hatırlatmak gerekiyor.

Önemli Güncellemeler Reelslerde Nelerin Trend Olduğunu Öğrenin

Instagram platformu, 2022 senesinde sadece fotoğraf paylaşmanın da dışına çıktı. Özellikle Reels’e önem veren Instagram, 2023 senesinde de bu tarz içeriklere önem veriyor. Reels içeriklerini sürekli olarak hazırlamak ve yayınlamak, sosyal medyanıza önemli ölçüde avantaj sağlayacaktır. Instagram Reels içerikleri, gönderilerinizin ve markanızın etkileşimini arttırır. Daha fazla erişim sağlamasıyla takipçi sayınızı da arttıracaktır. Bu sebeple Reels içeriklerine başlamanız ve Reelslerde nelerin popüler olduğunu öğrenmeniz önerilmektedir.

Instagram trendleri sürekli olarak gelişiyor ve güncelleniyor. Bu süreçte takipçilerinizin nelerden hoşlandığını ve güncel Reels trendlerinin neler olduğunu takip etmeniz gerekli. Böylece hesap etkileşiminizi arttırabilirsiniz. Genel olarak Reels içerikleri, popüler trend ve yeniliklerle bağlantıda kalabilmek, konumu ve görünürlüğü arttırmanın yollarından birisidir. Takipçi kitlenizin ilgisini arttırabilmek adına içeriğinizi daha anlamlı hale getirdiğinden emin olmanız gerekiyor. Bu nedenle mutlaka güncel Instagram trendlerini takip etmeli ve hızlı bir şekilde uygulamaya koyulmalısınız.

Reelsleri Düzenlemek Artık Çok Daha Kolay

Instagram Reels özelliği, temelde TikTok ile aynı. Kullanıcıların kısa videolar oluşturularak yayınlama imkânı sağlayan Reels, Instagram keşfet ekranlarında kullanıcılarla buluşuyor. Bu özelliklerinden dolayı Reels içerikleri her gün binlerce kişi tarafından izleniyor. Sizlerde Reels içeriklerini hazırlamak istediğinizde herhangi bir eğitime gerek duymadan hazırlayabilirsiniz.

Reels içeriklerinizi Instagram uygulamasını düzenleyebilir veya üçüncü taraf uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Böylece daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Özellikle Reels video hazırlama programı ücretsiz birçok uygulama mevcut. Reels içeriklerinizin konusunu belirledikten sonrasında video birleştirme, kırpma, düzenleme gibi belli araçları kullanabilirsiniz. Aynı zamanda farklı Reelslerde kullanılan sesleri kendi içerikleriniz içinde kullanabilir, Instagram’da hazır olan ses içeriklerini kullanabilirsiniz.

Reelsleri Paylaşmak Çocuk Oyuncağı

Markanıza veya profilinize uygun Reels içeriklerinizi hazırladınız. Peki nasıl paylaşacaksınız? Profilinizde hazırladığını Reels içeriklerini paylaşmak oldukça kolay. Reelsleri paylaşmak için sadece birkaç adımı takip etmeniz yeterli olacaktır. Bunun için izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir diyebiliriz:

· Instagram Reels paylaşmak için öncelikle profil ekranınıza gelin ve sağ köşede yer alan ‘’+’’ işaretine tıklayın.

· Reels video seçeneğini seçin ve videonuzu ekleyin. Ardından Önizle butonundan ‘’Bir Açıklama Yaz’’ alanına gelin.

· Burada Reels içeriğiniz hakkında bilgi verebilirsiniz. Aynı şekilde hashtag eklemeyi unutmayın.

· Eğer kullanıcıların sizlerle iletişime geçmesini istiyorsanız iletişim bilgilerinizi de ekleyebilirsiniz.

· Reels içeriklerinizi paylaşmadan öncesinde şarkı ekleyebilir, şablonları kullanabilirsiniz. Böylece ekstra fikirlerle içeriklerinizi zenginleştirmeniz mümkün olacaktır.

· Ses eklemek için müzik kütüphanesinden seçim yapabilirsiniz. Bunun dışında kendi orijinal sesinizi de kullanabilirsiniz.

Bu aşamada paylaşacağınız Reels içeriklerini story olarak da aynı anda paylaşabilirsiniz. Instagram Reels hikayede paylaşma için sağ üst kısımda yer alan ‘’Hikayeler’’ seçeneğinden paylaşım yapabilirsiniz. Bu atımları izlediğinizde hazırladığınız Reels içeriklerini hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sizleri en iyi şekilde yansıtan ve hedef kitlenizin dikkatini çekecek içerikleri hazırlamanızdır.

Reels Geri Bildirimleriyle Gücünüze Güç Katın

Instagram Reels içeriklerinizin istatistiklerine ulaşarak ne kadar izlendiklerini ve ne kadar etkileşim aldıklarını görebilirsiniz. Ancak gönderilerinizin istatistiklerini görebilmek için içerik üreticisi veya işletme hesabınızın olması gerekiyor. Ardından sadece Reels değil diğer tüm içeriklerinizin de istatistiklerini görebilir, istatistiklere göre profilinizi geliştirmek için emin adımlar atabilirsiniz. Reels geri bildirimleri görmek için:

· Profilinizde Reels sekmesine gidin.

· Geri bildirimi görmek istediğiniz Reels videonuzu seçin.

· Video altında ‘’İstatistikleri Gör’’ seçeneğine basın.

Artık Reels içeriklerinizin ne kadar beğenildiğini, paylaşım ve yorum aldığını görebilirsiniz. Aynı şekilde kaç defa kaydedildiğini görebilir, etkileşimde gönderi etkileşimi ölçümlerini görebilirsiniz. Reels içeriklerinizin istatistiklerini genel hesap istatistikleri üzerinden de görebilmeniz mümkündür. Burada yer alan ‘’Profesyonel Pano’’ eylem düğmesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Genel olarak ulaştığınız istatistik bilgileri işinize yarayacak önemli bir etkendir. Profilinizi büyütmeyi amaçlıyorsanız, içerik üreticisiyseniz veya reklam anlaşmaları yapıyorsanız geri bildirimleri takip etmeniz önerilir. Özellikle firma ve markalar için geri bildirimin önemi oldukça büyük. Profilinizi büyütme aşamasında hangi içeriklerinizin sevildiğini, hangilerinin daha fazla etkileşim aldığına bakabilirsiniz.

Hediyeleri Geliştirmek ve Genişletmek

İnstagram’a gelen yeniliklerden olan Hediyeler özelliği, kullanıcıların sanal hediyeler göndererek uygun olan Reels içerik üreticilerine yöneliktir. Kullanıcılar beğendiği Reels içerik üreticileri için yıldız satın alabilir. İçerik üreticileri de eğer ‘’Hediyeler Hizmet Koşulları’’ kısmını kabul etmişse eğer, kazanç sağlayabilirler. Bu özellik, birçok içerik üreticisi için oldukça avantajlı bir durum. Özellikle 2023 senesiyle beraber birçok kullanıcı sosyal medya platformları üzerinden kazanç sağlıyor ve sağlamaya da devam ediyor. Instagram hediyeler özelliği ‘’Gifts’’ ismiyle de bilinmektedir ve tüm ülkelerde şu an kullanılmamaktadır. Bu özellikle kullanıcılar beğendikleri içerik üreticisine Reels içeriğinin sol alt kısmında bulunan buton üzerinden hediye gönderebilecektir.

Instagram trendleri 2023 senesiyle bir yenilik olan bu özellik, TikTok platformunda da gördüğümüz bahşiş özelliğini andırmaktadır. Böyle bakıldığı zaman içerik üreticileri, markalar, Influencerlar ve diğerleri gelir elde edebilir. Bu aşamada Reels içeriklerinizden para kazanmak isterseniz, kaliteli ve yüksek etkileşim sağlayacak videoları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kullanıcıların sizlere hediye göndermesi ve içeriklerden hediye kazanmanızı sağlamak için hedef kitlenizin seveceği içerikleri hazırlamanız şart.

Reels de Trend Olan Filtreler ve Akımlar

Instagram platformu, kullanıcıların yaşamından kesitler paylaşmasına ve etkileşim alması için tasarlanan bir sosyal medyadır. Bu aşamada kendi telefonunuzla çok kolay bir şekilde içerikleri hazırlayabilirsiniz.En iyi sosyal medya içerikleri ve Reels içeriklerine baktığımızda popüler filtrelerin sıklıkla kullanıldığını görebiliriz. Çeşitli fotoğraf ve videolarla hazırlamış olduğunuz Reels videolarınıza istediğiniz şarkıyı ekleyerek eğlenceli içerikleri oluşturabilirsiniz. Sadece şarkı değil popüler filtreleri de kullanmanızı öneriyoruz. Tüm bu faktörler kullanıcıların dikkatini çekse de dikkat çekebileceğiniz en önemli nokta neyi anlattığınızdır.

Eğer bir Reels içeriği hazırlamak istiyor ancak nasıl bir içerik hazırlayacağınızı bilmiyorsanız 2023 Reels akımları içeriklerine göz atabilirsiniz. Instagram dünyasında popüler akımlar her geçen gün değişiyor. Yemek, dans, eğlence tarzı farklı kategorilerde bulunan yaratıcı içerikler bir anda popüler hale gelebiliyor. Instagram Reels akımları 2023senesiyle en popüler içeriklere göz attığımızda:

· Ürün tanıtımları da dikkatli bir şekilde hazırlandığı zaman dikkat çekebiliyor. Özellikle sattığınız bir ürün varsa veya anlaştığınız bir reklam projesi varsa Reels içeriklerinizi düzenleyebilirsiniz. Satılan ürün ne olursa olsun fark etmeden kullanımını Reels olarak çekebilirsiniz.

· Instagram Reels içeriklerinde popüler olan, sürekli olarak izlenen bir diğer akımda sahne arkası videolarıdır. Bu tarz videolarda, içeriklerin nasıl oluşturulduğuna dair olarak eğitici bilgiler ve komik anılara da yer veriliyor. Özellikle fotoğraf atölyeleri, bir ürün satış hazırlıkları için kullanılabilir.

· En popüler Instagram akımları arasında, senelerdir popülerliğini koruyan makyaj ve diğer bakım ürünlerinin kullanımı. Özellikle farklı renklerle beraber, boncuk, taş, çıkartma ve diğer makyaj malzemeleri her dönemde oldukça popüler.

· Basit ve bilgilendirici Reels içerikleri, kısa sürede karşı tarafa olabildiğinde fazla kazanım sağlar. İzleyen kullanıcıları güldürmek ve duygu değişimi yaşatmak, kendi hayatınızdan ve işinizden bahsetmek olabilir.

· Instagram’da yoğun ilgi gören bir diğer özellikte yapay zekâ destekli uygulamaları kullanmaktır. Generative Art ve Avatar uygulamaları, içerik planınıza üretimsel sanat içerikleri görseller ekleyerek etkileşimlerinizi arttırmanızı sağlar.

İyi Bir Reels Paylaşmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram platformu, hayata geçirdiği Reels özelliğiyle bireylerin hesaplarını daha ön plana çıkartmaktadır. Keşfete düzen veya Reels videoları içinde gezinen bireylere ulaşım sağlayarak bireyler hedef kitlesine ulaşmakta ve tanınmaktadır. Reels video izlenme sayısı arttırma için paylaşım aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı aşamalar bulunuyor. Aynı zamanda video içeriğinizi düzenlemek için ek uygulamalardan da yararlanabilirsiniz. İyi bir Reels paylaşmak için dikkat edilmesi gerekenler genel olarak şu şekildedir diyebiliriz:

· Instagram Reels içeriklerini rutin paylaşımlarda olduğu gibi planlamanız gerekir. Böylece hedef kitlenizin de dikkatini çekebilirsiniz.

· Reels videolarınızı paylaşırken mutlaka hikayeniz de story olarak paylaşın.

· Doğru hashtag kullanımı, daha fazla hedef kitlesine ulaşmanız açısından önemlidir. Kaliteli Reels içeriklerinizi, ilgili ve alakalı olan hashtagler ile doldurabilirsiniz.

· Reels içeriklerinizi daha ilginç kılmak adına çeşitli filtreler ve efektler deneyebilir ve yenilikçi içerikleri oluşturabilirsiniz.

· Instagram paylaşım saatleri içerikleri paylaşmanız aşamasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisidir. Örnek olarak gece saatlerinde veya çok erken saatlerde Reels paylaşımı önerilmez. Bunun yerine öğle saatleri veya iş çıkış saatleri gibi hedef kitlenizin en aktif olacağı zaman diliminde paylaşım yapmanız önemlidir.

· Profesyonel Reels içerikleriniz için mutlaka tripod kullanın. Arka planın iyi görünmesi adına gerekli düzenlemeleri yapmayı unutmayın.

Sonuç olarak Instagram 2023 reels trendleri ve yeniliklerini takip etmeniz, profilinizi geliştirmeniz adına oldukça önemli bir nokta. Instagram Reels özelliği için emek veren, iyi çalışmalar yapan bireyler, Reels videoları üzerinden etkileşim sayılarını kolay şekilde arttırabilmektedir. Bu sebeple trend ve akımlara uygun Reels içerikler hazırlayabilir, diğer klasik paylaşımlarla destekleyebilirsiniz.

Hedef kitlenize karşı daha profesyonel bir imaj yaratmak, popülerliğinizi arttırmak için mutlaka bu önerileri deneyin. Sadece firma veya marka sahibi değil herhangi bir tema da ilerleyebilirsiniz Örnek olarak moda, teknoloji, sağlık, bakım ve diğer alanlarda içerik üretmeniz veya Influencer olmanız fark etmeden Instagram 2023 reels trendleri ve yenilikleriyle hızlı geri dönüşler alabilirsiniz.