Instagram Paylaşım Saatleri

Instagram Paylaşım Saatleri

Instagram paylaşım saatleri konusuna dikkat ederek, insanların en aktif olduğu zaman dilimlerinde paylaşımlarınıza çok daha fazla etkileşim almanız mümkündür. Böylelikle, daha fazla insana erişerek, daha fazla ziyaretçi ve takipçi kazanmanız da mümkündür.

Instagram paylaşım saatleri, birçok kişinin dikkat etmediği ve birçok kişinin de yanlış bildiği bir ayrıntıdır. Hedef kitle her zaman farklılık göstereceğinden dolayı, her Instagram hesabı farklı en aktif zaman dilimlerine sahip olabilmektedir. Bu konuda işletme hesapları ve kişisel içerik üreticiler ilgi alanlarını ve takipçilerini iyi analiz edebilmelidir.

Peki bu konu neden bu kadar önemli? Neden Instagram paylaşım saatlerine dikkat etmeliyiz? Artıları neler ve ne gibi faydaları olur? Bütün detayları içerikte paylaştık.

Instagram Saat Kaçta Paylaşım Yapılmalı?

Instagram paylaşım saatlerini belirlemek için kitlenizi ve hesabınızı analiz etmeniz gerekmektedir. Her hesabın aktif kitlesinin etkin olduğu saat farklılık gösterecektir. Ortalama olarak Instagram’da geçirilen zaman dilimi birbirine benzer olabilir. Ancak özellikle nokta atışı yapmak istiyorsanız, kendi hesabınıza göre hareket etmelisiniz.

Instagram işletme hesabı kullananlar için özel bir analiz kısmı geliştirdi. Bu uzun zamandır kullanımda ve oldukça faydalıdır. Eğer nokta atışı kitlenize erişmek ve hedefinize özel bir saatlerde paylaşım yapmak istiyorsanız bu analiz aracını kullanmanız son derece faydalı olacaktır.

Analiz aracına hesabınızın istatistikler kısmından ulaşabilirsiniz. Bu kısımda hesabınızın kitlesini, yaş gurubunu, en aktif gün ve saatlerin hangisini olduğunu net bir şekilde görebilirsiniz. Buna göre paylaşım saatlerinizi planlayarak maksimum kişiye ulaşabilir ve oldukça iyi etkileşim alan içerikler oluşturabilirsiniz.

smm panel

Instagram Gönderi Paylaşma Saati

Instagram’da rastgele ve düzensiz saatlerde paylaştığınız gönderilerin etkileşimleri tam performansta olmazlar. İnsanların çalıştığı veya uyuduğu saatlerde paylaşım yaparsanız, birçok kişi paylaşımlarınızı görmeyecektir zaten. Bu nedenle kendi hedef kitlenize dahi ulaşmakta zorluk çekeceksiniz. Aslında çok daha fazla kişiye ulaşma potansiyeliniz varken, bu potansiyelin %30 kadarını kullanacaksınız. Neden bunu tercih edesiniz ki?

Instagram gönderilerinizi, insanların dinlendiği, çalışmadığı ve yatmadan önce telefonla uğraştığı saatleri tercih ederek paylaşmalısınız. Böylelikle maksimum etki alırsınız. Bunun için tercih edebileceğiniz saatler aşağıda gibi olmalıdır.

  • Sabahları 7:30 ila 9:30 arası
  • Akşamları 20:00 ila 23:00 arası

Ancak bu genel bir saat… Bütün Instagram kullanıcılarının ortalamasını aldığımızda genel olarak bu saatleri baz alabiliriz. Ancak daha detaylı ve iyi bir hedefleme istiyorsanız, her hesabın kendine özgü bir paylaşım saati olduğunu unutmamak gerekiyor. Bunun için yukarıda bir açıklama yaptık ve hesabınızın istatistikler kısmından göz atabileceğinizi belirttik.

Örnek vermek gerekirse; üniversite öğrencilerine yönelik paylaşımlar geceleri ve hafta sonları çok daha fazla aktif olurken, siyasi paylaşımlar genellikle sabah 8:00 ile 10:00 arası ve akşam 19:00 ila 23:00 arası çok daha fazla etkileşim alabilmektedir.

Instagram Fotoğraf Paylaşma Saatleri

Instagram’da paylaştığımız fotoğrafların çok fazla etkileşim almasını hepimiz isteriz. Bu durumda paylaşım saatlerine dikkat ederek, maksimum sayıda takipçilerimizin görmesini sağlayabiliriz. Ne kadar fazla sayıda insana erişebilirsek, o oranda etkileşim oranı da artacaktır.

Instagram fotoğraf paylaşım saatlerinde hesabın türü çok önemlidir. Kişisel veya işletme hesapları farklı analizlere tabidir. Kişisel hesaplar için çevrenizi analiz ederken, işletme hesapları için takipçilerinizi, amaçlarını ve hedef kitlenizi analiz etmeniz gerekmektedir.

Kişisel Hesapların Fotoğraf Paylaşma Saatleri

Kişisel hesaba sahipseniz ve paylaştığınız fotoğrafların maksimum etkileşim almasını istiyorsanız, çevrenizi analiz ederek başlayabilirsiniz. Çok fazla aktif bir arkadaş kitleniz olabilir. Bu kitlenizin çoğunluğu iş veya okul arkadaşlarınızdan oluşabilir. Eğer üniversite çağındaysanız ve bu oran çoğunlukla üniversite arkadaşlarınızdan oluşuyorsa, daha çok akşam saatlerinde paylaşım yaparak maksimum kişiye ulaşabilirsiniz. Ancak iş hayatındaysanız ve arkadaşlarınızın çoğu artık çalışıyor ve kitleniz bu kişilerden oluşuyorsa, sabah işe gidiş saatleri ve akşam dinlenme saatlerini baz alabilirsiniz. Bunun için tercih edebileceğiniz saatler;

  • Sabahları: 07:00 - 09:00
  • Akşamları: 19:00 - 22:00 saatlerini tercih edebilirsiniz.

İşletme Hesapları İçin Fotoğraf Paylaşma Saatleri

İşletme hesaplarında aktif kitlenizin türü çok önemlidir. Siyasi, kadın giyim, bebek giyim veya elektronik teknoloji ürünleri gibi… Bu durumda kitleye özel analizler yapmak oldukça mantıklıdır.

Siyasi paylaşımlarda fotoğraflarınızın çok fazla kitleye ulaşmasını istiyorsanız daha çok emekli ve orta yaş gurubundaki kişileri hedeflemeniz gerekmektedir. Bu kişiler çok daha fazla aktif, yorum yapan ve paylaşan kesimdir. Bunun için sabahın erken saatleri 06:00 10:00 arası ve akşam haber saatleri 19:00 22:00 arası oldukça uygundur.

Bebek ürünleri sattığınız kitle için ise daha geniş bir zaman dilimini hedefleyebilirsiniz. Çünkü bu kişiler çoğunlukla ev hanımı olduğundan dolayı zaman dilimi oldukça geniştir. Bu durumda hesabınızın istatistikler kısmına giriş yapmalı ve kitlenizi analizlere göre hedeflemeniz çok daha doğru olacaktır.

instagram post

Instagram Post Saatleri

İşletme hesapları paylaştıkları postların özellikle çok daha fazla kişi tarafından görüntülenmesini ve etkileşim almasını ister. Çünkü bilgi, hizmet ve ürünlerimizi postlar ile paylaşırız. Bu nedenle insanların en aktif olduğu saatleri tercih etmek son derece önemlidir.

Birçok pazarlamacı, sosyal medya hesaplarında insanların en aktif olduğu saatlerde ürünlerinizi ve hizmetlerinizi paylaşmanızın çok daha etkili bir strateji olduğunu vurgular. Bu nedenle hesabınızın ayarlarında analizlerinizdeki saatleri tercih edebilir veya genel olarak aşağıdaki en aktif saatleri tercih edebilirsiniz.

  • 07:00-09:00
  • 11:00-15:00
  • 16:00-18:00

Instagram En Aktif Saatler

Instagram aylık 1.28 Milyardan fazla ve günlük 500 Milyon civarı ziyaretçi almaktadır. Bu global bir veridir ve bütün bu insanların en aktif olduğu ortalama bir saat vardır. Ancak ülkeler arası saat farklarını hesaba katmadan genel olarak oranlar verdik. Instagram en aktif saatler için aşağıdaki tabloyu baz alabilirsiniz;

instagram takipci

Yukardaki tabloda gün ve saatleri ayrı olarak ele aldık. Bu oranlar global olarak analiz edilmiş bütün ülkelerin ortak saatidir. Ülkeler arası saat farkları dahil edilmemiştir. Eğer kitleniz hakkında bir bilgiye sahip değilseniz ve hangi saatlerde paylaşım yapacağınız konusunda genel bir saati baz almak istiyorsanız, yukarıdaki saatleri tercih edebilirsiniz. Bu saatler etkileşimlerin en yoğun olduğu ve insanların Instagram’da en çok vakit geçirdiği saatlerdir.


Instagram En İyi Paylaşım Saatlerine Dikkat Etmek Neden Önemli?

Instagram hesabında birçok kişi takipçilerinin çoğalmasını, daha fazla kişiye ulaşmayı ve hedef kitlesini genişletmeyi ister. Bunun uygun stratejiler ve fırsatlarla yaparak, kısa süreçte oldukça iyi sonuçlar alınabilmektedir. Bu stratejilerden en çok dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de Instagram paylaşım saatleridir.

Özellikle işletme hesabı sahipleri daha fazla pazarlama ve satış için bu saatlere çok dikkat etmelidir. Gecenin herhangi bir saatinde yapılan paylaşım ile akşamları tam olarak insanların dinlenme saatlerine göre paylaşım yapmak arasında dağlar kadar fark vardır. Bu tarz durumlarda etkileşim oranlarında 3-5 kata kadar fark gözlemlenebilmektedir.

Ayrıca kişisel hesaplarınız içinde daha fazla beğeni almak ve daha fazla arkadaşınıza ulaşmak isteyebilirsiniz. Bu durumda çevrenizin en aktif olabileceği saatlerde paylaşım yaparak büyük çoğunluğuna ulaşabilirsiniz.