Instagram İşletme ve Kişisel Hesabın Farkları

Instagram İşletme ve Kişisel Hesabın Farkları

2016'da Instagram “Instagram’ınızı bir işletme hesabına dönüştürme” seçeneği sundu. Instagram'ın 25 milyon işletme hesabı var. Neden bu kadar çok insan ticari hesaplara dönüştü?

Instagram, aylık 800 milyon kullanıcısının %80'inden fazlasının bir işletme hesabını takip ettiğini ve günlük 200 milyon aktif kullanıcının her gün bir işletme profilini ziyaret ettiğini bildiriyor. İlginç bir şekilde, bir işletme profiline yapılan ziyaretlerin üçte ikisi, o işletmeyi gerçekten takip etmeyenlerden geliyor. Bu nedenle, bir Instagram işletme profiline sahip olmanın herhangi bir işletme için faydalı olacağı görülüyor. Aylık iki milyon reklam verenle, altı ayda %100'lük bir artışla Instagram'daki reklamların da arttığını belirtmekte fayda var.

Peki bir işletme hesabına sahip olmanın “diş hekimliği vs.” bölümleriniz için ne gibi faydaları var? Bu faydaları kullanmak için Instagram'da reklama para harcamak zorunda mısınız? Kişisel bir IG profiliyle kalmanın bir argümanı var mı? Bu sorunun cevabı, her bir hesap türünün artılarını ve eksilerini, Instagram'ı nasıl kullanmayı planladığınızı ve hesabınızın amacını anlamakta yatar.


Bir İşletme Hesabının Faydaları

On sekiz aydan daha kısa bir sürede 25 milyon işletmenin kaydolmasıyla, bir işletme hesabına dönüştürmenin bir takım faydaları olduğunu düşünmek mantıklıdır. Bu avantajlardan bazıları; parasal olarak ve zaman bazında ne kadar yatırım yaptığınızla ilgilidir, ancak tüm işletme profilleri için bazı temel anlık faydalar vardır.


İletişim Düğmesi

Bir Instagram kullanıcısı, bir profilin işletme profili olup olmadığını bu şekilde anlayabilir - profilinize iletişim bilgilerini ekleme şansına da sahip olursunuz. Bu bir e-posta, telefon numarası veya yol tarifi olabilir. Bu, potansiyel bir hastanın muayenehanenizi bulmasını, randevu almasını veya daha fazla soruyla iletişime geçmesini anında kolaylaştırır. Bu, yalnızca işletme profillerinde kullanılabilen bir özellik olduğundan, gayri resmi olarak Instagram kullanıcıları ile bir profilde bir güven işareti haline geldi. Hemen bir iletişim aracına sahip olmak, bir işletme profilinin gerçek, sorumlu ve güvenilir olduğunun bir işaretidir.


Analitik Aracı

Bu, bir iş kullanıcısı olarak sizin için bir avantajdır ve diğer kullanıcılar tarafından görülmeyecektir. Facebook Insights gibi Instagram, profilinizi bir işletme hesabına dönüştürdüğünüzde erişebileceğiniz bir dizi analiz araçlarına sahiptir. Bu, bir gönderinin ne kadar iyi performans gösterdiğini çok daha ayrıntılı olarak görebileceğiniz anlamına gelir: - Analiz aracı yalnızca beğeniler ve yorumlardan daha fazlasını görmenize yardımcı olabilir


  • Hangi gönderiler diğerlerinden daha iyi performans gösteriyor - Böylece takipçilerinizin ne tür içerikler aradığını görebilirsiniz-
  • Günün hangi saatinde yayınlamak en iyisi olabilir?
  • Profilinizle ilgilenen demografik bilgiler - Hedef hastalarınız mı?-
  • İnsanlar hangi yayınlardan web sitenize tıklıyor?
  • Profilinizi kimler ziyaret ediyor? - Profilinizi beğenenler ve henüz beğenmeyenler buna dahildir.- Onları çeken şey nedir ve potansiyel hastalara dönüşüyorlar mı?

Tüm bu bilgileri zaman içinde toplayabilmek, bir uygulama olarak, olası hastalarınızın dikkatini çekmek için paylaşabileceğiniz içerik türünü anlamanıza yardımcı olacaktır.


Instagram Hikayeleri - Bağlantı Eklemek

Instagram Hikayeleri, dünya çapında 250 milyon Instagram hikaye kullanıcısı ile hem kişisel hem de iş profilleriyle hızla Instagram'da popüler bir araç haline geldi. Instagram Hikayeleri, kullanıcıların 24 saat içinde oluşturulan içerikleri 24 saate kadar bir süre boyunca 'hikayelerine' yüklemelerine olanak tanır.

10.000 veya daha fazla takipçisi olan bir işletme Instagram hesabıysanız, artık Insta hikayelerinize bağlantılar ekleyebilirsiniz. Uygulama sitenizin bağlantısını tıklamaları veya randevu almaları için kullanıcılarınızı ana sayfanıza yönlendirmek yerine bu özelliği kullanabilirsiniz. Kullanıcılar basitçe yukarı kaydırmaya yönlendirilir ve otomatik olarak seçtiğiniz bağlantıya yönlendirilir. Bu, diş beyazlatma veya gülümseme makyajı gibi tekliflerle hastaları meşgul etmenin harika bir yoludur ve Instagram ilk kez bir gönderiden harici bir siteye doğrudan bir bağlantı sunmuştur.

Bir işletme profili olmanın bu avantajını elde etmek için şu anda 10.000'den fazla takipçiniz olması gerekiyor. Eğer 10.000 takipçiniz yoksa takipçi satın almayı düşünebilirsiniz.


Instagram İşletme Hesabınızın Nereye Ulaşmasını İstiyorsunuz?

Bir ticari Instagram hesabının bölümünüz için doğru seçim olup olmadığını anlamak, Instagram profilinizin neyi başarmasını istediğinizi netleştirmekle başlar. Instagram profiliniz pazarlama planınızın bir parçasıysa - takipçileri artırmak, bölümünüzün yerel alanında farkındalığı artırmak, yeni ve mevcut hastalarla etkileşimi artırmak veya satış yapmak için - o zaman bir iş sahibi olmanın bariz faydaları vardır. Bir işletme profiline sahip olmanın analitik ve yetkisi, etkileşimi artırmanıza ve Instagram'da sağlam bir varlık oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Bu da bizi neden birinin iş profilinden kaçınacağı sorusuna götürüyor. Bölümünüzün kişisel bir profil olarak kalması için bir argüman var mı? Bu yaklaşımın herhangi bir faydası var mı? Ve bir iş profili seçmeyi düşünerek bir şey kaybeder misiniz?

Business Instagram Profili ile elde edemediğiniz Kişisel Profilin Avantajları

Organik Erişim

Bu, birçok çelişkili görüşün bulunduğu bir konudur. - Bir işletme profiline geçtiğinizde organik erişiminiz düşüyor mu? Cevap o kadar basit değil -

Bu sorunu Google'da ararsanız, bazı kişilerin bir işletme profiline geçiş yaptıktan sonra organik erişimde bir düşüş bildirdiğini göreceksiniz. Bu, reklam için ödeme yapmaya istekli değilseniz, o zaman bir iş Instagram profilinin kötü bir fikir olduğunu gösteriyor gibi görünüyor. Ancak, sorun şu ki, o kadar doğrudan değil. İnsanların profillerini ne zaman değiştirdiğine ve Instagram'daki algoritmalardaki değişikliklere, kullanıcının ne paylaştığına bağlı olarak, örneğin video içeriği doğal olarak etkileşimde bir artış gördü, sadece belirli bir nedenden dolayı organik erişimin düştüğünü söylemek zor.

Aynı şekilde, pek çok kişi de çok fazla etkileşim alan işletme sayfalarının organik erişimlerini koruduğunu bildiriyor. Facebook gibi Instagram’da kullanıcıların etkileşimde bulunduğu gönderilere öncelik veriyor, bu nedenle odak noktası her zaman takipçilerinizin beğenmek, yorum yapmak ve paylaşmak isteyeceği harika içerikler oluşturmak olmalıdır. Eğer böyle bir kitleniz yoksa ilk başlarda destek alarak keşfete düşebilir ve kitle elde etmeyi kolaylaştırabilirsiniz. Paylaştığınız içeriklere alacağınız video izlenme ve beğeni gibi servisler ile paylaşımlarınız keşfete düşer ve organik takipçilerinizin artmasını sağlar.


Birden Fazla Facebook Sayfasıyla Bağlanma

Bir Business Instagram profiline geçerseniz, birden fazla Facebook sayfasını bağlama olanağını kaybedersiniz. Instagram işletme profilleri yalnızca bir Facebook profiline bağlanabilirken, kişisel bir profille istediğiniz kadar Facebook sayfasına bağlantı verebilirsiniz.



Kişisel Dokunuş

Sosyal medya oldukça benzersiz bir platformdur. Aslında, platformların her biri de öyle. Hepsinin, kısmen özgün tasarımları ve amaçlarına bağlı olarak, kendi yazılı olmayan kuralları vardır. Ve her platformun hayranları, bu kurallara uyan hesaplara, iş ve kişisel hesaplara yanıt verir. Örneğin, Facebook hayranları, arkadaşlarınızla bağlantı kurduğunuz, içeriği yalnızca bu arkadaşlarınızla veya daha geniş bir kitleyle paylaşmayı seçebildiğiniz ve ikisi arasında kolayca değiş tokuş yapabildiğiniz için Facebook'u seviyor. Twitter hayranları, hiç tanışmayacağınız diğer insanlarla konuşabileceğiniz ve tartışabileceğiniz yabancılar arasındaki etkileşimi sever. Instagram hayranları, başka bir kişinin hayatına - genellikle kişisel ve profesyonel - bir pencere açtıkları için Instagram'ı severken, Instagram'ın röntgenci benzeri yönü ilk başarılarından biriydi.

Yani kişilik temelli marka (bir blogger veya Instagram etki unsuru gibi) ve her ikisi de kişisel özellik takipçileri hesabınızla meşgul edebileceğinden daha iyi olabilir. Kişisel bir hesapla bağdaştırmak, hesabınızdasadece iş içeriklerine yer vermediğinizi gösterir. Örneğin Diş hekimliği mesleğindeki en popüler IG hesaplarından bazıları kişisel hesaplardır ve ticari gönderilerden daha çok kişisel gönderilere odaklanır.


Bir İşletme Instagram Profili İçin Açmalı mıyım?

Bir işletme profiliyle birlikte gelen özelliklerden herhangi birini kullanmayı düşünmüyorsanız, kişisel Instagram hesabınızda kalmanız daha mantıklı olacaktır. Diğer taraftan, bu özelliklerden herhangi birini kullanmayı düşünüyorsanız, bir işletme hesabına geçmeniz gerekecektir.


Kolayca Geri Dönebilirsiniz

Bir iş profiline geçiş yapmaktan hala emin değilseniz; iyi haber şu ki, bir iş profilinden kişisel bir IG profiline kolayca geri dönebilirsiniz. Öyleyse neden bir ay boyunca geçiş yapmayı denemiyorsunuz? Analizleri deneyebilir, hatta bir veya iki reklamı öne çıkarabilir ve Business Instagram profilinin diş hekimliği uygulamanız için doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz.