Facebook Mağazası Nasıl Kurulur ?

Facebook Mağazası Nasıl Kurulur ?

Varlıklarının ve ticari işlemlerinin önemli bir bölümünü çevrimiçi tutan şirketler için, bir Facebook mağazası kurmak, konu trafik çekmek ve satış özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak olduğunda bir avantaj olabilir. Birincisi, Facebook mağazalarının diğer satış platformlarıyla entegre edilmesi kolaydır ve çok fazla kullanıcıya sahip olan Facebook mağazaları, çevrimiçi mağazaların trafiğini ve gelirini artırabilir.


Bir Facebook Mağazası oluşturmak nispeten kolaydır ve şirketlerin Facebook'ta ve diğer çeşitli platformlarda ürün satmasına olanak tanır.

İşlemi başlatmak için Facebook sayfanızda bulunan mağaza sekmesine gidin . Bazen sayfa şablonuna bağlı olarak Mağaza sekmesi hemen görünmez. Bu durumda, sayfa şablonunuzu standart sayfadan Alışveriş şablonuna değiştirin. Oradan, sizi Facebook'ta Satış sayfasına yönlendirecek olan Ticaret Yöneticisine gidin. Bu sayfadan istemleri izleyin ve gerekli adımları tamamlayın. Örneğin, işletme hesabınızı bağlamanız, ödeme seçeneklerini ayarlamanız ve nakliye ve/veya iade tercihlerini belirlemeniz istenecektir.

Mağaza kurulduktan sonra, şirketinizin sunduğu ürün veya hizmetlerin tam bir kataloğunu oluşturabileceksiniz . Facebook Mağazanızı tamamen tamamladığınızda, Ticaret Yöneticisi aracılığıyla hem Facebook hem de Instagram'da satışları yönetmek için farklı seçeneklere göz atabilirsiniz.


Facebook Mağazanızın Reklamını Nasıl Yapabilirsiniz?

Amacıyla Facebook Store trafik elde etmek için, onun varlığını reklamını ve ürünlerinizi tanıtmak gerekir.

Bir Facebook mağazasının reklamını yapmak, başka herhangi bir ürün veya hizmetin reklamını yapmak gibidir. İşletme sayfanızda ürünleriniz hakkında paylaşımda bulunabilir, Facebook Reklamları oluşturabilir, öğeleriniz hakkında blog yazabilir veya ManyChat akışlarınız aracılığıyla belirli ürünleri çevreleyen dönüşüm hunileri oluşturabilirsiniz. Ek olarak, sohbet robotları, ağızdan ağıza reklam ve vitrinler arasında bağlantı kurmak, daha fazla insanın mağazanızla etkileşim kurmasını sağlamanın harika bir yoludur.

Gönderileri belirli zamanlarda öne çıkarmayı da düşünebilirsiniz. Gönderiyi Öne Çıkar seçeneğinin basit ve ara sıra kullanımı, ürünlerinizin hedef kitleleri için alakalı ve görünür olmasına yardımcı olabilir.


Shopify/WooCommerce ile Birlikte Nasıl Kullanılır?


Facebook mağazalarıyla ilişkili bir başka kullanışlı özellik, onları diğer e-ticaret siteleriyle ilişkilendirme yeteneğidir. İkisinin birlikte çalışabilmesi için Facebook Mağazanızı Shopify veya wooCommerce hesabınıza bağlamak nispeten kolaydır.


Shopify'ı Bağlama

Shopify Hesabınızı Facebook mağazanıza bağlamak için Shopify hesabınıza giriş yapın ve Ayarlarınıza gidin. Oradan, Satış Kanalları seçeneği altında Çevrimiçi Mağaza'yı seçin. Tercihler'i seçin, ardından Facebook Piksel Kimlik numaranızı bulun.

Pixel ID'nizi kopyalayın ve Facebook Pixel seçeneğinin altındaki metin kutusuna yapıştırın. Değişikliklerinizi kaydedin. Shopify hesabınızdan ürünlerinizi Facebook mağazanıza yüklemek için Satış Kanalları ayar seçeneğinizin yanında bulunan “+” işaretine tıklayın. "Daha Fazla Bilgi Edinin" yazan Facebook kanalının yanındaki seçeneğe tıklayın. “Kanal Ekle” seçeneğini seçin ve ardından yönetim seçeneklerinizden Facebook'u seçin. İşlemi tamamlamak için "Başlayın"ı ve ardından "Hesabı Bağla"yı tıklayın.


WooCommerce'ı Bağlama

Shopify’a bağlanmaya çok benzer. Devam etmeden önce Facebook Piksel Uzantısını indirmeniz gerekecek.

WooCommerce hesabınıza giriş yapın ve Ayarlar seçenekleriniz altında Sitem'e gidin. Eklentiler'e tıklayın, Eklenti Yükle'yi seçin, ardından hesabınıza yüklemeden önce Facebook Piksel Uzantısını seçin. Son olarak, eklentiyi etkinleştirin ve Facebook mağazanız WooCommerce hesabınıza bağlanır.


Facebook Mağazaları Instagram'da Nasıl Çalışır?


Facebook mağazanızı Instagram hesabınızla birlikte kullanabilmeniz için instagramınızın Instagram alışveriş için onaylanması gerekir. Henüz yapmadıysanız, Instagram uygulamanızda bu seçeneği etkinleştirmek için gereken adımları tamamlayın ve en güncel sürümü kullandığınızdan emin olun. Buradan profilinize gidin ve üç yatay çizgiyi gösteren simgeye dokunun. Ayarlar seçeneğine dokunun.

İşletme seçeneğine, ardından Alışveriş'e dokunun (yalnızca hesabınız Instagram Alışveriş için onaylanırsa görüntülenir). Devam'a dokunun, ardından işletme hesabınızın Instagram mağazasına bağlamak istediğiniz ürün kataloğunu seçin. Bitirdikten sonra Bitti'ye dokunun. Facebook'un Katalog Yöneticisini kullanarak kataloğu profesyonel Instagram hesabınıza da seçebilirsiniz.Yine, bağlanmak istediğiniz kataloğu seçin, ardından Kullanım Durumları sayfasında Instagram Shopping'i ve ardından Connect Profile'ı seçin (bu, yalnızca kataloğun bir Business Manager hesabına ait olması durumunda çalışır). Yeni İşletme Profili Ekle'yi seçin ve oradan Instagram işletme hesabınıza giriş yapın.

Facebook Mağazaları, bir şirketin bağlanabileceği diğer tüm platformlar söz konusu olduğunda çok esnektir. Bu mağazalar, işletme sahiplerinin satış yapmasına ve analizlere tek bir alandan bakmasına izin vererek e-ticareti kolaylaştırmayı amaçlıyor. Çevrimiçi varlıklarından en iyi şekilde yararlanmak için çeşitli platformlardaki özellikleri tek bir basit konumda kullanabilirler.